3 cékla
2 lila hagyma
1 tk méz
só, bors
balzsamecet
Meghámozom a 3, héjában megfőzött céklát
nagyra reszelni
kevés olajon megdinsztelni a 2, szeletekre vágott lila hagymát
meglocsolni 1 tk mézzel
rádobni a reszelt céklát
sózni, borsozni
pár percig pirítani
meglocsolni kevés balzsamecettel
Troll a konyhámban?
A héjában főtt burgonyát kisebb darabokra vagdaljuk. Rászórom a közepes nagyságú kockára vágott hagymát. Ízlés szerint sózom és borsozom, annyi olajat öntök rá, hogy ne legyen szár...
Elkészítési idő:A krumplit vékony karikákra vágom. A tejszínptbe belekeverem a sót, borsot, a zúzott fokhagymát és az őrölt szerecsendiót. Ezt ráönöm a jénaiba leterített krumplira, lefedem alufól...
Elkészítési idő:A liszthez hozzáadjuk a burgonyát, a tojások sárgáját, és a többi hozzávalóval közepesen lágy tésztát gyúrunk. Bőven lisztezett felületen kb. ujjnyira nyújtjuk, 4-5 cm-es szaggatóv...
Elkészítési idő:Vizet, lisztet, sót és tojást összegyúrom, hogy laza állagú legyen, majd forró sós vízbe beleszaggatom, akkor készül el ha az összes feljön a víz tetejére.
Elkészítési idő: