Családireceptkönyv.hu

A karfi­ol­no­kedli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg karfiol

20 édesburgonya

1 fej hagyma

tojás

norbi liszt - ahogy a tészta kívánja

kevés olaj

Elkészítés:


Így készítsd:

Kevés olajon pirítsd meg a hagymát, majd párold meg rajta az apróra vágott zöldségeket, sózd meg. Amikor minden szépen megpuhult, turmixold össze az egészet, ez a pép lesz a nokedlitészta alapja. Mehet bele a tojás, a Norbi liszt és ízlés szerint még só. A nokedlit a szokásos módon szaggasd ki. Frissen, forrón, fokhagymás tejföllel kínáld! Isteni finom!

A karfi­ol­no­kedli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Gyöngyi
Sajtos rizsgombóc
Sajtos rizsgombóc

Ha nincs kimaradva rizsünk, akkor a rizst kevés olajon átpirítjuk, felöntjük annyi vízzel ami ellepi és megfőzzük. Ha kihűlt hozzákeverjük a tojásokat és a zsemlemorzsát, reszel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
Főzni való tészta
Főzni való tészta

70-30% arányban szezámlisztet és tápiókát gyúrunk össze 2 tojással.(5dkg szezámliszt, és 15-18dkg tápióka) gyúrjuk, majd ha csipetke állagúra keményedett, akkor kinyújtjuk vékonyra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Montenegrói tepsis krumpli
Montenegrói tepsis krumpli

Meghámozzuk a krumplit és egyforma darabokra szeljük. Jól összekeverjük a kukoricadarával, szezámmaggal, pirospaprikával, ételízesítővel és az olajjal, tepsibe tesszük, majd beled...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zelleres krumplipüré
Zelleres krumplipüré

1. A héjas krumplit alaposan megmossuk, majd beletesszük egy nagy fazékba. Ráöntünk annyi vizet, amennyi bőven ellepi, szórunk a vízbe sót, és felforraljuk. Ha már lobogva forr, mé...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk