Családireceptkönyv.hu

Lapcsánka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5 kg édesburgonya
1 lapos evőkanál só, egyébként ízlés szerint
Fokhagyma – ízlés szerint, de legalább 3 gerezd, vagy fokhagyma por
1 teáskanál őrölt bors
3 db L-es, vagy 2 db M-es tojás vagy utifűmaghéj és víz keveréke

Elkészítés:


Az édesburgonyát lereszeljük – autentikusan kézi reszelővel egészen apróra; én lustaságból robotgéppel dolgoztam fel a burgonyát, így csíkokra vágtam.
A batátát megsózzuk és állni hagyjuk kb. 15 percig, a keletkezett lét kinyomkodjuk.
Az édes krumplit összekeverjük a fűszerekkel – a fokhagymát pépesítve vagy por alakban adjuk hozzá, majd hozzáütjük a tojásokat és alaposan elkeverjük.
Süthető kevés zsíron teflon, kerámia, vagy hagyományos sütőlapon; én az egyszerűbb megoldást választottam, mert egy zsírpapírral kibélelt sütőtálcán – közepes lángon sütöttem meg a lepényeket. Egyik, majd másik oldalát 15-15′-ig.

Trükkök, tippek, praktikák:


Lapcsánka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kati
Rántott sajtgolyó
Rántott sajtgolyó

1. Az összes hozzávalót - a zsemlemorzsát kivéve - gyúrd egységes masszává. 2. Készíts belőle nagyobb diónyi golyókat, majd hempergesd meg a zsemlemorzsában. 3. Forró olajban...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fűszeres steak krumpli
Fűszeres steak krumpli

A krumplit alaposan mossuk meg, a héjukat pedig súroljuk át egy kefével. A sütőt melegítsük elő 210ºC fokra. A burgonyák méretétől függően vágjuk 4 vagy 8 részbe a krumplikat, majd...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilonka
Túróval  töltött paprika_krumplival
Túróval töltött paprika_krumplival

Elkészítése: A paprikákat megmosni, kivájni a magházat és belülről enyhén meg sózni. A túrót össze nyomkodni, hozzá adni a tejfölt, tojást, 5 ek. olajat. Össze keverni és ezzel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Burgonya krokett, fokhagymás mártogatóssal
Burgonya krokett, fokhagymás mártogatóssal

1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük. 2. Mikor langyos összetörjük, belekeverjük a vajat, a tojást, a zsemlemorzsát, a felaprított petrezsely...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk