Családireceptkönyv.hu

Sajtos lapcsánka


Írta:

Elk. idő: 60perc
Adag: 8adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg burgonya
4 db tojás
3 gerezd fokhagyma
1 közepes fej vöröshagyma
1 ek ételízesítő
2 csapott ek liszt
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
petrezselyem ízlés szerint
10 dkg sajt (reszelt)
napraforgó olaj (sütéshez)
4 ek tejföl (a tálaláshoz)

Elkészítés:


A nyers krumplit lereszeljük, ételízesítővel, borssal megszórjuk, és hagyjuk állni kicsit, hogy levet eresszen.
Belekeverjük a lereszelt fokhagymát, hagymát, a tojást, a petrezselyemzöldet, a reszelt sajtot és a lisztet.
Jól elkeverjük az egészet. Megkóstoljuk, és ha kell sózzuk, borsozzuk.
Evőkanálnyi mennyiséget forró olajban kerek lapocskákra lapítva, sütjük tetszés szerinti színűre.

Sajtos lapcsánka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
Tojásos krumplis sajtos  köret
Tojásos krumplis sajtos köret

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Grillezett cukkinihasáb parmezánnal
Grillezett cukkinihasáb parmezánnal

1. Kapcsold be a sütőt 200 fokra, bélelj ki sütőpapírral egy tepsit 2. Keverd össze egy tálkában a parmezánt és a fűszereket 3. Sorakoztasd a cukkinit a tepsire és szórd meg bőv...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Burgonya lepény
Burgonya lepény

a krumplit megpucoljuk, megmossuk és kockára vágjuk. Sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és összetörjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd puha masszává dolgozzuk a felvert tojással, o...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk