1 kg krumpli
1 kozepes fej hagyma
so,bors
vegeta (elhagyhato)
kolbasz
olaj,vagy zsir
A krumplit megfozzuk héjában
Hulni tesszuk
A hagymat apro kockakra vagjuk,es keves olajon,vagy zsiron, aranysargara piritjuk
Ekkor,egy kis vizzel (kb. 1/2 dl ) felontjuk,es hozzatesszuk a sot,borsot,vegetat
Hagyjuk,hogy parolodjon a hagyma
Amikor szinte elfotte a vizet,akkor hozza tesszuk a kockakra vagott fott krumplit
Egyutt is sutjuk nehany percig
Amikor erezzuk,hogy az alja kezd odasulni,akkor kesz van...
A kolbaszt bevagdossuk es megsussuk olajban,vagy zsirban...egy keves vizet is tehetunk ,hogy puhabb legyen...
Kezdetként melegítse fel a sütőt 190 °C-ra (375 °F). Ebben az időben, mosson és hámozzon meg néhány burgonyát. Vágja ezeket félbe vagy negyedekbe, a méretük függvényében, hogy egyf...
Elkészítési idő: 1 óraegtisztítom és szeletekre vágom a gombát. Margarinon megfonnyasztom a szálakra aprított hagymát. A sárgarépát karikára vágva, a gombát pedig szeletekre vágva teszem hozzá. Beleresz...
Elkészítési idő:A vöröslencsét mosd meg, majd tedd annyi vízbe, amennyi ellepi. Tegyél hozzá babérlevelet, és sózd meg. Főzd addig, amíg el nem fő a leve. Amikor elveszti a színét, és puha lesz, v...
Elkészítési idő:A kockára vágott, sózott krumplit felrakjuk főni. A bacont apró gyufaszálakra vágjuk, pici zsíron lepirítjuk, hozzáadjuk a kockázott hagymát (lehet picit nagyobb is), üvegesre pir...
Elkészítési idő: 0,5 óra