1 kg krumpli
1 kozepes fej hagyma
so,bors
vegeta (elhagyhato)
kolbasz
olaj,vagy zsir
A krumplit megfozzuk héjában
Hulni tesszuk
A hagymat apro kockakra vagjuk,es keves olajon,vagy zsiron, aranysargara piritjuk
Ekkor,egy kis vizzel (kb. 1/2 dl ) felontjuk,es hozzatesszuk a sot,borsot,vegetat
Hagyjuk,hogy parolodjon a hagyma
Amikor szinte elfotte a vizet,akkor hozza tesszuk a kockakra vagott fott krumplit
Egyutt is sutjuk nehany percig
Amikor erezzuk,hogy az alja kezd odasulni,akkor kesz van...
A kolbaszt bevagdossuk es megsussuk olajban,vagy zsirban...egy keves vizet is tehetunk ,hogy puhabb legyen...
fél kg krumplit megpucolok és felkockázok nem túl apróra. 1 fej fokhagymát megtisztítok, a nagyobb gerezdeket félbe vágom. Jénai tál aljára pici vajat teszek+krumpli+fokhagyma+fr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst megpirítjuk az olajon. Az almákat alaposan megmossuk, és a pirított rizsen szépen elrendezzük, majd forró vízzel felöntjük, megsózzuk. Fedő alatt, lassú tűzön készre páro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozom, megmosom, kis kockákra vágom. Sós, forró vízben kb. 15 perc alatt puhára főzöm. A vizet leöntöm róla, és még forrón áttöröm. Hozzákeverek 3 dkg vajat, 2 egé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát felkockázzuk, megfőzzük, leszűrjük majd összetörjük. Hozzáadjuk a sót, borsot, petrezselymet, tojást. A lisztet addig adagoljuk amíg jól formálható állagú nem lesz, de...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű