1 kg krumpli
10-15 dkg búzaliszt
2 dl kefir
2 tojás
2 gerezd fokhagyma
só
bors
olaj
A krumplit reszeld le tormareszelőn egy nagy tálba. Add hozzá a kefirt, majd keverd össze a tojásokkal. Ezt követően ízlés szerint sózd, borsozd, nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket. Végül keverj a masszához annyi lisztet, amennyit felvesz. Akkor jó, ha a tészta sűrűsége a nokedliéhoz hasonló.
Egy serpenyőben forrósítsd meg az olajat, majd tégy bele egy evőkanál masszát. Utána lapítsd el a tésztát, és süsd mindkét oldalát pirosra. Szedd ki az olajból, szalvétán csöpögtesd le.Ha kalóriaszegényebb változatot akarsz, a tócsnit 180 fokon sütőben is elkészítheted. (15 perc) Akkor a legfinomabb, ha megkened fokhagymás tejföllel.
A kölest a barna rizshez hasonlóan kb. 1 órára beáztatjuk. A főzés megkezdése előtt a vizet leöntjük róla, átmossuk, felszeletelt hagymán lepirítjuk, és kétszeres mennyiségű vízben...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA krumplit annyi sós vízben, hogy ellepje megfõzöm. Leöntöm a vizet róla és visszateszem a tūzhelyre. Krumplinyomóval összetöröm, hozzáadom az ecetet, egy rész vajat, meg egy rész...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, felvágjuk (nem túl apróra), és enyhén sós vízben feltesszük főni. Vigyázzunk, hogy ne főzzük szét. Leöntjük a levét, majd kb. centis kockákra vágjuk. Egy te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Sikálj meg alaposan 4-5 nagyobb krumplit, majd uborkagyalun szeleteld fel őket. 2. A szeleteket keverd össze 2 evőkanál olívaolajjal, sóval és bármilyen egyéb fűszerrel, ami...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű