1 kg krumpli
10-15 dkg búzaliszt
2 dl kefir
2 tojás
2 gerezd fokhagyma
só
bors
olaj
A krumplit reszeld le tormareszelőn egy nagy tálba. Add hozzá a kefirt, majd keverd össze a tojásokkal. Ezt követően ízlés szerint sózd, borsozd, nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket. Végül keverj a masszához annyi lisztet, amennyit felvesz. Akkor jó, ha a tészta sűrűsége a nokedliéhoz hasonló.
Egy serpenyőben forrósítsd meg az olajat, majd tégy bele egy evőkanál masszát. Utána lapítsd el a tésztát, és süsd mindkét oldalát pirosra. Szedd ki az olajból, szalvétán csöpögtesd le.Ha kalóriaszegényebb változatot akarsz, a tócsnit 180 fokon sütőben is elkészítheted. (15 perc) Akkor a legfinomabb, ha megkened fokhagymás tejföllel.
A krumplit hámozás után, 1-2 mm vastagságú karikákra vágtam. A muffin sütőt extra szűz olívaolajjal kikentem, vékonyra szelt baconnal kibéleltem és a krumplikarikákat körberaktam e...
Elkészítési idő:A hámozott burgonyát sós vízben puhára főzöm, ha megfőtt leszűröm és áttöröm, hagyom kihűlni. Hozzáadom a sajtot, tojást sót, borsot, esetleg a fokhagymát, összegyúrom, henger ala...
Elkészítési idő:Elkészítése: A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és forrásban levő sós vízben 3-4 percig előfőzzük. A főzővízbe tegyünk egy csipetnyi citromsót. Közben előmelegítjük a süt...
Elkészítési idő:Csíkozzuk fel a kelt és a hagymát. Kevés olívaolajon dinszteljük meg a hagymát, sózzuk. Majd adjuk hozzá a kelkáposzta csíkokat, a reszelt fokhagymát. Borsozzuk, megszórjuk egy kev...
Elkészítési idő: