Fél fej karfiol (aprítva)
2 tojás
5 dkg reszelt parmezán
2 ek. mandulaliszt
2 ek. kókuszliszt vagy Norbi liszt
1/2 tk. sütőpor
fűszerek ízlés szerint
szezámmag
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.A karfiolt robotgépben aprítsd fel.
A morzsalékotkeverd össze a tojással, sajttal, lisztekkel, sütőporral, fűszerekkel.
4. Formázz kb. 2 cm magas korongokat a masszából, ezeket sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsire. Jól tömörítsd az anyagot, hogy minél jobban összeálljon! Használhatsz muffin sütőt is.
A tetejét szórd meg szezámmaggal.
6. Süsd kb. 20-25 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz!
4 fej lila hagymát olajon megpárolok, adok hozzá sót, borsot, kömény magot, majd 4-6 evk cukrot, kicsit karamellizálom, majd felöntöm annyi vízzel hogy a káposztán túl érjen 2-3 uj...
Elkészítési idő: kb 1-2 óra :) Nehézség: KönnyűA káposztát nem túl sok vízben átmosom, és alaposan kinyomom belőle a vizet. A zsírt vagy olajat az edényben felolvasztom, rászórom a cukrot, és aranyszínű karamellt készítek. Rát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Egy kisebb tepsit sütőpapírral borítunk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az olajat kis tálba mérjük. A fokhagymát átpréseljük, a sóval, a borssal és a köménnyel bele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű