menu

Családireceptkönyv.hu

Vegán rántott hagymakarika


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


növényi olaj a sütéshez
1 bögrényi csicseriborsóliszt
1 mokkáskanál fokhagyma-granulátum
fél mokkáskanál bors
1 mokkáskanál paprika
fél mokkáskanál só
1,5 dl víz
1 nagyon nagy vöröshagyma

Elkészítés:


Egy nagy keverőtálban keverd össze a csicseriborsólisztet, vizet, sót, fokhagyma-granulátumot, paprikát ízlés szerint. Tedd félre, hogy besűrűsödjön. Sűrű palacsintatészta állagúnak kell lennie.
Villával szedd szét a hagymaszeleteket karikákra, és mártsd őket a csicserimasszába, hogy jól bevonja őket. Hagyd lecsöpögni, de azért maradjon rajtuk elég massza, hogy a ropogós borítás körbevonja őket.
Közben egy nagyobb serpenyőben hevíts fel annyi olajat, amennyi elfedi a hagymakarikákat. Ki tudod próbálni, hogy elég forró-e az olaj: dobj egy csicserimasszával bevont hagymakarikát az olajba. Ha egyből elkezd sisteregni és kis légbuborékok keletkeznek a hagyma körül, és ha egyből elkezd sülni-barnulni, az olajod elég forró. Ekkor dobáld a karikákat az olajba, és 1-2 perc alatt süsd mindkét oldalukat aranybarnára és ropogósra. Ha megsültek, vedd ki őket, és tedd ki őket papírtörlővel letakart tányérba, így a papír felszívja a felesleges olajat.
Ha a serpenyőből fogytán van az olaj, pótold. Ha egyszerre túl sok olajat öntesz hozzá, a hőmérséklete csökken, ekkor várj 1-2 percet, hogy újra elérje a kívánt hőt. Mikor a papírtörlő már túl olajos, használj újat.
Ha mind megsült, tálald rögtön vegán majonézzel, kecsappal, vagy más mártogatóssal együtt!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sonkával, sajttal és hagymával töltött főtt burgonya
Sonkával, sajttal és hagymával töltött főtt burgonya

A burgonyát megmossuk, sós vízben puhára főzzük, majd a héját eltávolítjuk. Forró serpenyőben megpirítjuk a kockára vágott sonkát. A petrezselyemzöldet és a snidlinget/újhagymát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Köményes sült cékla
Köményes sült cékla

A céklát meghámozom, és egyforma, de nem túl kicsi darabokra vágom. Ha zölddió nagyságú céklát sikerül beszereznem, akkor nem is felezem-negyedelem, hanem egészben hagyom. A hámo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Brokkolirizs
Brokkolirizs

A brokkolit szedjük rózsáira és alaposan mossuk meg. Tegyük aprítógépbe vagy nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le. Sózzuk, borsozzuk, mehet rá egy kis fokhagymapor is. Egy serpen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Spenót
Spenót

A spenótot megpucoljuk, ha mirelit, kiengedjük. Kevés olajon az áttört fokhagymát 2 percig kis lángon sütjük. Beletesszük a spenótot. Fedővel lefedve néhány percig...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk