Családireceptkönyv.hu

Vegán rántott hagymakarika


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


növényi olaj a sütéshez
1 bögrényi csicseriborsóliszt
1 mokkáskanál fokhagyma-granulátum
fél mokkáskanál bors
1 mokkáskanál paprika
fél mokkáskanál só
1,5 dl víz
1 nagyon nagy vöröshagyma

Elkészítés:


Egy nagy keverőtálban keverd össze a csicseriborsólisztet, vizet, sót, fokhagyma-granulátumot, paprikát ízlés szerint. Tedd félre, hogy besűrűsödjön. Sűrű palacsintatészta állagúnak kell lennie.
Villával szedd szét a hagymaszeleteket karikákra, és mártsd őket a csicserimasszába, hogy jól bevonja őket. Hagyd lecsöpögni, de azért maradjon rajtuk elég massza, hogy a ropogós borítás körbevonja őket.
Közben egy nagyobb serpenyőben hevíts fel annyi olajat, amennyi elfedi a hagymakarikákat. Ki tudod próbálni, hogy elég forró-e az olaj: dobj egy csicserimasszával bevont hagymakarikát az olajba. Ha egyből elkezd sisteregni és kis légbuborékok keletkeznek a hagyma körül, és ha egyből elkezd sülni-barnulni, az olajod elég forró. Ekkor dobáld a karikákat az olajba, és 1-2 perc alatt süsd mindkét oldalukat aranybarnára és ropogósra. Ha megsültek, vedd ki őket, és tedd ki őket papírtörlővel letakart tányérba, így a papír felszívja a felesleges olajat.
Ha a serpenyőből fogytán van az olaj, pótold. Ha egyszerre túl sok olajat öntesz hozzá, a hőmérséklete csökken, ekkor várj 1-2 percet, hogy újra elérje a kívánt hőt. Mikor a papírtörlő már túl olajos, használj újat.
Ha mind megsült, tálald rögtön vegán majonézzel, kecsappal, vagy más mártogatóssal együtt!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Krumpligombóc
Krumpligombóc

A nyers krumplit lereszeljük kis lukú reszelőn, hagyjuk állni, és a felesleges vizet leöntjük róla.A főtt krumplit összetörjük(ne legyen meleg )és összekeverjük a nyers krumplival...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Húsos bulgursaláta
Húsos bulgursaláta

A borsót előző este áztassuk be (vagy használjunk konzervet) ,főzzük meg külön a borsót és a bulgurt. Majd keverjük őket össze,adjuk hozzá a csirkemellet, az apróra vágott lilahag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos fokhagymás burgonyafasírt
Sajtos fokhagymás burgonyafasírt

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk, majd langyosra hűtjük. A zúzott fokhagymát, a fűszereket,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Párolt lila káposzta
Párolt lila káposzta

1. A megtisztított, felszeletelt káposztát megsózzuk, állni hagyjuk. 2. Egy lábosban zsírt hevítünk, benne a cukrot világosbarnára pirítjuk. 3. Hozzátesszük az apróra vágot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk