Családireceptkönyv.hu

Hagymalekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 ek vaj
6 nagy fej lilahagyma
3 ek cukor
só, frissen őrült bors
kakukkfű
1-2 ek balzsamecet

Elkészítés:


Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd kezdjük el karamelizálni a cukrot. Dobjuk rá az apróra vagy csíkokra vágott lilahagymát és pároljuk addig, míg meg nem puhul. Sózzuk, borsozzuk, tegyük rá a kakukkfüvet. Pároljuk tovább, a cél, hogy ragacsos-barnás lekvárszerűséget kapjunk. Gyakorlottabb háziasszonyok a sütőben is elkészíthetik, de az óvatosak maradjanak a gáznál :)

Mikor a hagyma már finom édesre párolódott, adjuk hozzá az ecetet, pár percig még forraljuk el az erejét és kész is. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni a serpenyőben.

Sülthúsokhoz, kacsához, vadhoz, vagy egyszerűen pirítóshoz is kiváló.

Hagymalekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Sarolta
Festival (Jamaica)
Festival (Jamaica)

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, kukoricalisztet, cukrot, sót, sütőport és szegfűborsot. Egy másik tálban öntsük össze a vaníliát és a tejet. Lassan keverjük a tejes k...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Steakburgonya
Steakburgonya

A burgonyát megmossuk, szárazra töröljük és cikkekre vágjuk. Enyhén sós vízben, 8-10 percig előfőzzük, majd leszűrjük, meglocsoljuk az olajjal és megszórjuk a borssal, a fűszerpapr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kuszkusz sült zöldséggel
Kuszkusz sült zöldséggel

1. A felaprított zöldségeket bő forró olajban aranybarnára sütjük adagonként, hogy egyszerre ne legyen túl sok az edényben, majd papírtörlőre szedjük és leitatjuk a felesleges olaj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk