2 ek vaj
6 nagy fej lilahagyma
3 ek cukor
só, frissen őrült bors
kakukkfű
1-2 ek balzsamecet
Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd kezdjük el karamelizálni a cukrot. Dobjuk rá az apróra vagy csíkokra vágott lilahagymát és pároljuk addig, míg meg nem puhul. Sózzuk, borsozzuk, tegyük rá a kakukkfüvet. Pároljuk tovább, a cél, hogy ragacsos-barnás lekvárszerűséget kapjunk. Gyakorlottabb háziasszonyok a sütőben is elkészíthetik, de az óvatosak maradjanak a gáznál :)
Mikor a hagyma már finom édesre párolódott, adjuk hozzá az ecetet, pár percig még forraljuk el az erejét és kész is. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni a serpenyőben.
Sülthúsokhoz, kacsához, vadhoz, vagy egyszerűen pirítóshoz is kiváló.
A burgonyát héjában megfőzöm, meghámozom és burgonyanyomóval összetöröm. Ezután hagyom teljesen kihűlni, különben a hozzáadott liszttől túl lágy lesz a tészta, amit csak újabb lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.Egy jénait vagy tepsit kikenünk margarinnal, és a kihűlt krumpli harmadát nagy lyukú reszelőn belereszeljük. Megsózzuk, beterítjük vékonyra szelt hagymával, ráreszeljük a sajt f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst megmosom és a felaprított hagymával és a zsiradékkal megpirítom. A borsót egy kis edényben kb 10 percig előpárolom, majd a pirított rizshez adom, fűszerezem és felöntöm 2...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hideg vizet megsózzuk, hozzáadjuk a rizst, és lefedett edényben, kis lángon feltesszük forrni. 18-20 percig főzzük, amíg a rizs a vizet magába nem szívja. Ha megfőtt, a rizs tetj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű