Családireceptkönyv.hu

Krumpli rózsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8-10 db közepes burgonya, 3 evőkanál olvasztott vaj, 2 evőkanál parmezán sajt, 1 teáskanál fokhagyma por, 1 teáskanál kakukkfű, egy csipetnyi só, frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:


Először az olvasztott vajhoz adjuk hozzá a fűszereket és a parmezánt. Hámozzuk meg a burgonyát, majd szeleteljük fel. Tegyük egy tálba, és öntsük rá a vas-fűszeres-sajtos mixet. Fogjunk össze pár szelet burgonyát, és rakjuk egy muffin sütőbe. A tetejét szórjuk meg sóval, borssal.

190 fokos sütőben süssük kb. 1 órán át. Akkor van készen, ha az élek aranybarnára pirultak, és a közepe puha.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kitti
Petrezselymes újburgonya ?
Petrezselymes újburgonya ?

?A burgonyát nem hámozzuk meg, csak megmossuk és egyforma karikákra vágjuk. ?Olajon fonnyasszuk meg a felkockázott hagymát, majd a petrezselymet és dobjuk rá a burgonyát. ?Forga...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Az én saját rakott burgonyám
Az én saját rakott burgonyám

A tojásokat erősen sós vízben kb. három percig főzzük, majd, ha letelt a három perc, a tűzről lehúzzuk, és további hét percig hagyjuk a forró vízben. Hét perc elteltével pedig azon...

Elkészítési idő: 40.50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos-fokhagymás zellergolyók
Sajtos-fokhagymás zellergolyók

• A zellert megpucoltam, felkockáztam és megfőztem sós vízben. Fontos, hogy fedő nélkül főzzük, mert így veszít a zeller ízéből. • Közben a sajtot aprítógépben „lereszeltem”. • M...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk