8-10 db közepes burgonya, 3 evőkanál olvasztott vaj, 2 evőkanál parmezán sajt, 1 teáskanál fokhagyma por, 1 teáskanál kakukkfű, egy csipetnyi só, frissen őrölt fekete bors
Először az olvasztott vajhoz adjuk hozzá a fűszereket és a parmezánt. Hámozzuk meg a burgonyát, majd szeleteljük fel. Tegyük egy tálba, és öntsük rá a vas-fűszeres-sajtos mixet. Fogjunk össze pár szelet burgonyát, és rakjuk egy muffin sütőbe. A tetejét szórjuk meg sóval, borssal.
190 fokos sütőben süssük kb. 1 órán át. Akkor van készen, ha az élek aranybarnára pirultak, és a közepe puha.
A hozzávalókat összeturmixoljuk, picit állni hagyjuk (1 órát), majd kis kacsónkkal megformáljuk. Ha nem elég gyúrható, hozzáteszünk még egy pici lisztet. A megformált kroketteke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hámozott burgonyát sós vízben puhára főzöm, ha megfőtt leszűröm és áttöröm, hagyom kihűlni. Hozzáadom a sajtot, tojást sót, borsot, esetleg a fokhagymát, összegyúrom, henger ala...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozom, felkockázom, jól megmosom, és felrakom bő vízben főni, sóval, jó puhára főzöm, amíg fő, addig megdinsztelem a felszeletelt hagymát, megfőtt a krumpli leszűr...
Elkészítési idő: 10-perc Nehézség: Könnyű1,A burgonyát meghámozzuk, 1/2 cm-es darabokra szeleteljük, megmossuk és leszárítjuk. 2.Ételízesítővel és a borssal befűszerezzük, és állni hagyjuk 1 órát, hogy a fűszer jól át...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű