egy adag megmaradt köles
- 1 citrom reszelt héja, pár csepp citromlé
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 nagy maréknyi rukkola (vagy spenót)
- sült zöldségek: édesburgonya, karfiol, brokkoli
A kölest egy kis lábasba tesszük, ujjnyi vastagan vizet öntünk alá, fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával. Addig főzzük, míg teljesen átmelegszik és egy kicsit szétfő. Beleszórjuk a rukkolát, elkeverjük, egy pillanat alatt összeesik. Reszelt citromhéjjal és pár csepp citromlével ízesítjük. Remek köret. Én sült zöldségekkel ettem, de pörköltökhöz is nagyon finom.
A tört sült krumplit elkészíthetjük nagy szemű burgonyával, vagy apró szemű újkrumplival. Nagyobb burgonyák esetében érdemes a krumplit félig előfőzni – lehetőleg héjjal együtt. L...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 ek olajon megpirítjuk a rizst kb. 3 percen keresztül folyamatosan kevergetve, majd felöntjük a forró vízzel, megsózzuk, megkeverjük, és fedő alatt közepes lángon kb. 12 percig fő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeghámozzuk és félfőre vágjuk a vöröshagymát: azaz félbe és utána félholdakra és dinszteljük meg tapadásmentes serpenyőben az olívaolajon. Ezalatt a káposztát megszabadítjuk külső...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű