egy adag megmaradt köles
- 1 citrom reszelt héja, pár csepp citromlé
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 nagy maréknyi rukkola (vagy spenót)
- sült zöldségek: édesburgonya, karfiol, brokkoli
A kölest egy kis lábasba tesszük, ujjnyi vastagan vizet öntünk alá, fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával. Addig főzzük, míg teljesen átmelegszik és egy kicsit szétfő. Beleszórjuk a rukkolát, elkeverjük, egy pillanat alatt összeesik. Reszelt citromhéjjal és pár csepp citromlével ízesítjük. Remek köret. Én sült zöldségekkel ettem, de pörköltökhöz is nagyon finom.
A paszternákot megpucoltam, majd hasábokra vágtam. Ha nagyon fás a közepe, azt ki kell vágni. Puhára főztem.A lecsepegtetett paszternákot késes robotgépbe tettem, pürésítettem. A...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz édesburgonyát megmossuk (nem kel megpucolni), nagyobb darabokra vágjuk és berakjuk a (180 fok, légkeverés) sütőben, addig sütjük míg meg nem puhulnak, villával ellenőrizzük (kb....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, és bélelj ki sütőpapírral egy tepsit. 2. Szedd virágjaira a karfiolt, majd daráld le olyan apróra, hogy a 3. Főzd meg a karfiolt (elég, ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a cukorral meglangyosítjuk, felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet a sikérrel együtt egy nagy tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk. Beleütjük a tojást, hozzáadj...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes