karfiol, só, bors, fokhagyma, vaj
A karfiolt szedd rózsáira és zöldségaprítóban vagy turmixgépben törd össze. Csak rövid ideig nyomd az indítógombot, 1-2 mp alatt ugyanis apró szemcsés lesz a karfiol állaga, és itt meg is kell állnod. Nem szabad, hogy pépes legyen a végeredmény!
A karfiolrizst kevés vajon pirítsd le. Sóval, borssal, esetleg fokhagymával ízesítsd. Végül szórd meg friss zöldpetrezselyemmel. Az a fantasztikus benne, hogy így elkészítve egyáltalán nincs karfiolíze a karfiolnak. A morzsalékos karfiolrizs nem puha, mint a párolt vagy főtt karfiol, darabkái kíméletes pirítás mellett roppanósak maradnak.
Élmény vele a vacsora!
Tehetsz hozzá tetszés szerint apróra vágott pritaminpaprikát, de cukkinit is, így igazán színes tiritarka karfiolrizsed lesz, szemet gyönyörködtető és igazán egészséges köret!
A karfiolrizs tökéletes helyettesítője az igazi rizsnek, bármilyen ételben vagy húsok mellé, de kevés fűszerrel önmagában is izgalmas! Próbáld ki, megéri!Nyomj rá citromot, isteni íze lesz tőle!
Csíkozzuk fel a kelt és a hagymát. Kevés olívaolajon dinszteljük meg a hagymát, sózzuk. Majd adjuk hozzá a kelkáposzta csíkokat, a reszelt fokhagymát. Borsozzuk, megszórjuk egy kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 200 fokra. Keverjük össze az olvasztott vajat, a felaprított rozmaringot és az olívaolajat. Egy kerek, közepes tűzálló tálnak (kerámia, jénai vagy tortaform...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sajtot egy -két órára betesszük fagyasztóba , így sokkal könnyebben lehet reszelni majd lereszeljük. 2. A krumplit megpucoljuk,feldaraboljuk és csipet sóval megfőzzük,leön...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, felvágjuk kisebb kockákra, enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat (va...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű