egy hőálló üvegtál,
jó sok krumpli,
só, bors,
egy kevés csirke alaplé,
450 gramm tejföl,
½ csésze olvasztott vaj,
½ csésze apróra vágott hagyma,
reszelt sajt.
a megreszelt krumplit tegyük a tálba, a csirke levest keverjük el a tejföllel, a vajjal és a hagymával, majd a masszát kenjük a krumpli tetejére. Nyomkodjuk meg, hogy jól keveredjen el a krumpli között. Szórjuk meg a reszelt sajttal, majd tegyük a sütőbe.
Addig hagyjuk, míg jól megpirul a sajt is, vagyis kb. 45 percig.
A krumplit reszeld le tormareszelőn egy nagy tálba. Add hozzá a kefirt, majd keverd össze a tojásokkal. Ezt követően ízlés szerint sózd, borsozd, nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket....
Elkészítési idő: 15 percA lisztet, a tört krumplit, a 2 tojást, a sót, a tejet és az élesztőt jól elkeverjük, lefedjük és 30-45 percre állni hagyjuk. Ezután hozzákeverjük a gombadarabokat és a borssal íze...
Elkészítési idő:A krumplikat pucold meg, mosd át, vágd számodra szimpatikus darabokra, majd főzd őket félpuhára, nagyjából 15 perc alatt. Ezután szedd ki őket egy alkalmas tálba, sózd és borsozd ő...
Elkészítési idő:A gondosan megmosott burgonyákat meghámozzuk, hasábokra vágjuk és sós vízben félig megfőzzük. Az sem baj, ha puha lesz, de ne essen szét. Forró olajba tesszük, és pár perc alatt pi...
Elkészítési idő: