½ kg rétesliszt, 1 kockaélesztő (2,5-3 dkg), 3 egész tojás, 3 dl tej, 1 db szikkadt zsemlye, só.
A hozzávalókból közepes keménységű tésztát dagasztunk, beledolgozzuk az apró kockára vágott zsemlyét, és letakarva duplájára kelesztjük. Kiborítjuk 2-3 felé osztjuk, megformázzuk, letakarva megkelesztjük. Egy nagy lábasba vizet teszünk, 2-3 kanál sót, és ha forr a víz beletesszük a tésztát, amit bekentünk olajjal,és az a fele kerüljön a vízbe ami be van olajozva, ismét lekenjük olajjal és 20 percig főzzük fedő alatt. (közepes lángon forrjon a víz). Ha kivettük a vízből ismét bekenjük olajjal. Amikor az első tésztát a vízbe tesszük a másodikat ellapítjuk és újraformázzuk, a harmadikat akkor, ha a második tésztát tesszük a vízbe.
1. A burgonyákat alaposan megmossuk - a héjukat nem távolítjuk el. 2. A hagymát apróra vágjuk. 3. Egy sütőedényt meglocsolunk kevés olívaolajjal. 4. Beletesszük a burgo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kukoricakonzervet lecsöpögtetjük, ha mirelit kukoricából készítjük akkor felmelegítjük, majd kiolajozott hőálló edénybe kanalazzuk. 2. A sajtokat lereszeljük és összekever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paszternákot megpucoltam, majd hasábokra vágtam. Ha nagyon fás a közepe, azt ki kell vágni. Puhára főztem.A lecsepegtetett paszternákot késes robotgépbe tettem, pürésítettem. A...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűÖsszegyúrni, formázni és forró olajba kisütni!
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű