menu

Családireceptkönyv.hu

CSEH KNÉDLI


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




½ kg rétesliszt, 1 kockaélesztő (2,5-3 dkg), 3 egész tojás, 3 dl tej, 1 db szikkadt zsemlye, só.

Elkészítés:


A hozzávalókból közepes keménységű tésztát dagasztunk, beledolgozzuk az apró kockára vágott zsemlyét, és letakarva duplájára kelesztjük. Kiborítjuk 2-3 felé osztjuk, megformázzuk, letakarva megkelesztjük. Egy nagy lábasba vizet teszünk, 2-3 kanál sót, és ha forr a víz beletesszük a tésztát, amit bekentünk olajjal,és az a fele kerüljön a vízbe ami be van olajozva, ismét lekenjük olajjal és 20 percig főzzük fedő alatt. (közepes lángon forrjon a víz). Ha kivettük a vízből ismét bekenjük olajjal. Amikor az első tésztát a vízbe tesszük a másodikat ellapítjuk és újraformázzuk, a harmadikat akkor, ha a második tésztát tesszük a vízbe.

	CSEH KNÉDLI

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tepsis sajtos burgonyapüré
Tepsis sajtos burgonyapüré

A burgonyát megfőzzük, mintha burgonyapürét készítenénk. A puha, főtt burgonyát leszűrjük, majd alaposan (csomómentesre) áttörjük. Az áttört burgonyát egy nagyobb tálba tesszük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Szalvétagombóc
Szalvétagombóc

A zsemléket kisebb kockákra vágjuk, majd serpenyőben egyenletesen megpirítjuk őket. A serpenyőben vajat olvasztunk, majd az apróra vágott hagymát megdinszteljük. Ezután rászórjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Janee
Mediterrán paradicsomos burgonya
Mediterrán paradicsomos burgonya

A burgonyát kockákra vágjuk. Egy magasabb falú tűzálló tálba tesszük. Hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk. A kakukkfű levélkéit lehúzzuk a száráról, rászórjuk a krumplir...

Elkészítési idő: 30-35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Hagymás palacsintacsíkok
Hagymás palacsintacsíkok

1. A felvert tojásokból, a lisztből sóval, tejjel (esetleg szódavízzel) a szokásos módon palacsintatésztát készítünk. 2. Az olajban vastagabb palacsintákat sütünk belőle, amely...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk