80 dkg burgonya
1 db közepes lila hagyma
10 dkg trappista sajt
5 dkg füstölt sajt
450 g tejföl
2 dl tejszín
1 db zöld paprika
10 dkg kockázott bacon szalonna
5 dkg vaj
ízlés szerint só
őrölt bors
ételízesítő
A burgonyát héjastól puhára főzzük.Kisebb szemeket válasszunk, ami hamarabb megfő. :) (kb.20 perc)
Közben egy közepes méretű jénai tálat vajjal vékonyan kikenünk. A lila hagymát,paprikát szeleteljük vékonyra. A sajtokat szeleteljük vagy reszeljük le. A füstöltet reszeljük külön, mert ez kerül a tetejére.
A kihűtött főtt burgonyának hámozzuk le a héját, majd 1/3 részét vékony karikára vágva rakjuk a tál aljára.
Fűszerezzük, tegyük rá a bacon, a hagyma és paprika 1/3 részét, a vaj darabkák felét.
A tejfölt keverjük ki a tejszínnel, ennek is tegyük rá 1/3 részét, és a trappista sajt felét.
Majd folytassuk a rétegezést az előbb leírt módon.
A 3. egyben utolsó réteg tetejére kerüljön a reszelt a füstölt sajt.Tegyük rá a fedelét a tálra, már mehet is a fincsi burgonyánk a hideg sütőbe.
Süssük kb. 30 percig 200 C fokon, az utolsó 10 percben fedél nélkül pirosra pirítjuk!
1. A burgonyát megmossuk, és meghámozzuk. 2. A lehető legvékonyabb szeletekre vágjuk fel, de ügyeljünk rá, hogy hasonló méretűek legyenek. 3. Olajban magas főfokon kisütjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.Pucold meg a zellert és vágd vékony hasábokra. 2.Sózd meg és forgasd össze az ízlésed szerinti fűszerkeverékkel. 3.Tedd sütőpapírral bélelt tepsibe és permetezd meg olajjal, eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A felhasználási útmutató szerint vegyük ki a tésztát (ha szükséges nyújtsuk ki 3-4 mm vastagságúra), és vágjuk 8 db kockára. 2. Gyújtsuk be a sütőt (gázsütőnél 4-es fokozat)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zellert felkockáztam, fűszereztem (majoranna, fokhagyma, Kotányi cukormentes fűszersó). A tepsit vékonyan kikentem oliva olajjal, beleöntöttem a fűszeres zellert és 200fokon légk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű