menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos-tejfölös-hagymás csőben sült burgonya


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg burgonya
1 db közepes lila hagyma
10 dkg trappista sajt
5 dkg füstölt sajt
450 g tejföl
2 dl tejszín
1 db zöld paprika
10 dkg kockázott bacon szalonna
5 dkg vaj
ízlés szerint só
őrölt bors
ételízesítő

Elkészítés:


A burgonyát héjastól puhára főzzük.Kisebb szemeket válasszunk, ami hamarabb megfő. :) (kb.20 perc)
Közben egy közepes méretű jénai tálat vajjal vékonyan kikenünk. A lila hagymát,paprikát szeleteljük vékonyra. A sajtokat szeleteljük vagy reszeljük le. A füstöltet reszeljük külön, mert ez kerül a tetejére.

A kihűtött főtt burgonyának hámozzuk le a héját, majd 1/3 részét vékony karikára vágva rakjuk a tál aljára.

Fűszerezzük, tegyük rá a bacon, a hagyma és paprika 1/3 részét, a vaj darabkák felét.

A tejfölt keverjük ki a tejszínnel, ennek is tegyük rá 1/3 részét, és a trappista sajt felét.
Majd folytassuk a rétegezést az előbb leírt módon.

A 3. egyben utolsó réteg tetejére kerüljön a reszelt a füstölt sajt.Tegyük rá a fedelét a tálra, már mehet is a fincsi burgonyánk a hideg sütőbe.

Süssük kb. 30 percig 200 C fokon, az utolsó 10 percben fedél nélkül pirosra pirítjuk!

Sajtos-tejfölös-hagymás csőben sült burgonya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Céklás zöldségek hajdinával
Céklás zöldségek hajdinával

A hajdinát egy szűrőben alaposan megmossuk egészen addig, amíg a víz szép áttetsző nem lesz, majd lecsöpögtetjük. Ezután egy edényben feltesszük a tűzre, és szárazon megpirítjuk....

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pirított tarhonya dédi féle
Pirított tarhonya dédi féle

Olajon folyamatos kevergetés mellett megpirítom a tarhonyát,az előre összeaprított hagymát ráteszem amikor már megpirult a tarhonya (kb negyed óra) és így is pirítom egy kicsit. F...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Petrezselymes krumpli
Petrezselymes krumpli

A burgonyát falatnyi kockára vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük.A petrezselymet megmossuk leveleit leszedjük és apróra vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd e...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Sajtoskrumpli
Sajtoskrumpli

Reszeljük le az előfőzött krumplit és a sajtot, keverjük össze a felvert tojással, majd a száraz hozzávalókkal, a végén pedig adjuk hozzá a vajat, és alaposan kavarjuk össze. Az íg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk