800 g burgonya
2 ek olívaolaj
0.6 dl passzírozott paradicsom
1 tk fűszerpaprika
5 gerezd fokhagyma
1 fél citromból nyert citromlé
2 ek petrezselyem (durvára vágva)
A krumplit megtisztítjuk és vastagabb hasábokra vágjuk. Összekeverjük az olajat, paradicsompasztát, fűszerpaprikát, só, borst és ráöntjük a krumplira, összekeverjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és közéje teszünk héjukban hagyott fokhagymacikkeket. 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt megsütjük, közben megforgathatjuk, hogy egyenletesen süljön. Sütés vége előtt pár perccel meglocsoljuk citromlével és megszórjuk petrezselyemzölddel.
1. Alaposan megsikáljuk a burgonyát, villával megszurkáljuk. 2. Mikróban puhára főzzük. Nekem kb. 20 dkg volt, 1000 W mikróban olyan 4 perc körül készen van. 3. Vágjuk félbe, és...
Elkészítési idő: 20 percTököt a megszokott módon megsütöm,ha kihűlt héját levágom,felkockázom,serpenyőbe kevés kókuszzsíron elkezdem pirítani,hozzáadok kakukkfüvet-rozmaringot kicsi sót,és össze pirítom ....
Elkészítési idő:A vöröshagymát megpucoljuk, félbe vágjuk. Egy lábasba tesszük a borssal, a rozmaringgal és a babérlevéllel együtt. Felöntjük a tejjel, és kis lángon felforraljuk. Ha kész, elzárjuk...
Elkészítési idő: 40percÁztatás során kiázik belőle a keményítő, ettől jóval ropogósabb lesz. Fontos, hogy vékony hasábokra vágd fel és többször cseréld alatta a vizet, így éred el a kifogástalan eredmén...
Elkészítési idő: