Családireceptkönyv.hu

Sütőben sült krumpli (paradicsomos) recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


800 g burgonya
2 ek olívaolaj
0.6 dl passzírozott paradicsom
1 tk fűszerpaprika
5 gerezd fokhagyma
1 fél citromból nyert citromlé
2 ek petrezselyem (durvára vágva)

Elkészítés:


A krumplit megtisztítjuk és vastagabb hasábokra vágjuk. Összekeverjük az olajat, paradicsompasztát, fűszerpaprikát, só, borst és ráöntjük a krumplira, összekeverjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és közéje teszünk héjukban hagyott fokhagymacikkeket. 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt megsütjük, közben megforgathatjuk, hogy egyenletesen süljön. Sütés vége előtt pár perccel meglocsoljuk citromlével és megszórjuk petrezselyemzölddel.

Sütőben sült krumpli (paradicsomos) recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Burgonya krokett
Burgonya krokett

A burgonyát megpucoljuk, kockára vágva enyhén sós vízben megfőzzük. Még forrón áttörjük, és hagyjuk kihűlni. Kihűlés után hozzákeverjük a gyengén felvert tojásokat, a sót, a tej...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szabina
Céklás ravioli, kecskesajtos ricottával töltve
Céklás ravioli, kecskesajtos ricottával töltve

A céklát aprítóval felaprítjuk, majd ha nem eléggé püré állagú, akkor botmixerrel pürésítjük. A lisztet, tojást, céklapürét, pici sóval összedolgozzuk és tésztát gyúrunk belőle. L...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sajtos lapcsánka
Sajtos lapcsánka

A nyers krumplit lereszeljük, ételízesítővel, borssal megszórjuk, és hagyjuk állni kicsit, hogy levet eresszen. Belekeverjük a lereszelt fokhagymát, hagymát, a tojást, a petrezsel...

Elkészítési idő: 60perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hercegnő burgonya
Hercegnő burgonya

A meghámozott burgonyát felkockázzuk és bő vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, leszűrjük és hozzákeverjük a vajat. Amikor már csaknem teljesen kihűlt, hozzádolgozzuk a tojássárgáka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk