800 g burgonya
2 ek olívaolaj
0.6 dl passzírozott paradicsom
1 tk fűszerpaprika
5 gerezd fokhagyma
1 fél citromból nyert citromlé
2 ek petrezselyem (durvára vágva)
A krumplit megtisztítjuk és vastagabb hasábokra vágjuk. Összekeverjük az olajat, paradicsompasztát, fűszerpaprikát, só, borst és ráöntjük a krumplira, összekeverjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és közéje teszünk héjukban hagyott fokhagymacikkeket. 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt megsütjük, közben megforgathatjuk, hogy egyenletesen süljön. Sütés vége előtt pár perccel meglocsoljuk citromlével és megszórjuk petrezselyemzölddel.
A megtisztított krumplit apróra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, és krumpli törővel áttörjük. Míg egy picit hűl, lereszeljük a sajtot, kimérjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában megpároljuk. Meghámozzuk,karikára szeleteljük egy tűzálló tálba lerakjuk soronként megszórjuk borssal sajttal ismételjük míg el nem fogy,a végén felöntjük anny...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa zöldségeket olajon átforgatom,majd kevés viz és fűszer hozzáadásával puhára dinsztelem.A bulgurt 3-4-szer mosom,amig a ráöntött viz szine már szép tiszta nem lesz.Amig a zöldség...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű