menu

Családireceptkönyv.hu

Sváb krumplisaláta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5 kg krumpli
0,25 kg vöröshagyma
1 liter salátalé (porcukor, ecet, só, víz, mustár, őrölt bors)

Elkészítés:


A hámozatlan krumplit enyhén sós vízbe tegyük fel főzni (olyan krumplit válaszunk, ami nem fő szét). Kb. 30 perc alatt elkészül, utána csorgassunk rá hideg vizet pár percig, hogy könnyebb legyen hámozni.
A vöröshagymát hámozzuk meg és vágjuk vékony szeletekre.
A salátaléhez a 10%-os ecetet (1 dl) keverjük össze egy evőkanál mustárral, egy-egy teáskanál őrölt borssal és sóval. Öntsük fel vízzel és utána ízlés szerint cukrozzuk a levet, hogy ne legyen túl savanyú.
Először a hagymát tegyük. lébe, majd a kihűlt krumplit szeletekre vágva adjuk hozzá.

Trükkök, tippek, praktikák:


A legjobb, ha előző nap készítjük el, és a hűtőben össze tudnak érni az ízek.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek, Saláták / Hidegtálak, Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Uborka sali
Uborka sali

Az uborkákat alaposan tisztítsuk meg, és szeleteljük vékonyra. Keverjük össze a kockára vágott lila hagymával, a paprikával, és az apróra vágott kaporral és a sóval. Egy lábasban f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kovászos uborka
Kovászos uborka

Az uborkákat mosd át jó alaposan, akár többször is. Ezután mindegyiknek vágd le a végeit, majd szurkáld meg őket néhány helyen. Az üveget fertőtlenítsd ki, majd tedd az aljára a ka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsom télire
Paradicsom télire

Válasszunk szép érett paradicsomokat, figyeljünk rá, hogy ne legyenek repedezettek és túlságosan puhák. A befőttesüvegeket sterilizáljuk. Mossunk meg minden hozzávalót, majd rakjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Csalamádé
Csalamádé

A zöldségeket megtisztítjuk és fel szeleteljük. Össze keverjük az ízesítő anyagokkal, és 1 napig állni hagyjuk. Üvegekbe jól tömörítve helyezzük, a tetejére a levét rá öntjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk