menu

Családireceptkönyv.hu

Dobálós vödrös savanyúság


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 literes edényhez:

12,5 liter víz,

1 liter 20 % -os ecet,

65 dkg só,

1,25 kg cukor,

38 gramm timsó,

38 gramm citromsav,

45 gramm natrium benzoat,

13 gramm borkén por,

10 literes edényhez:

5 liter víz,

3 dl 20 %-os ecet,

25 dkg só,

1/2 kg cukor,

5 gramm borkénpor,

1,5 dkg timsó,

1,75 dkg natrium benzoat,

1,5 dkg citromsav

Elkészítés:


csak összekevered a levet, majd fokozatosan beledobálod azt, ami éppen érik. Uborka, patisszon, zöld paradicsom, paprika, gyöngyhagyma, káposzta, karfiol, töltött paprika,
Az edény lehet műanyag, üveg, cserép vagy zománcozott edény, de ügyeljünk rá, hogy ép legyen a zománcozás, mert a lé fémmel nem érintkezhet. Lefedjük, majd sötét hűvös helyen tároljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Adrien
Csalamádé
Csalamádé

A káposztát legyaluljuk, és egy olyan nagyságú edénybe tesszük, amiben minden hozzávaló el fog férni és még keverni is fogjuk tudni. A hagymát vékonyra vágjuk, ráborítjuk a káposzt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Íme a tökéletes savanyúság-felöntőlé receptje
Íme a tökéletes savanyúság-felöntőlé receptje

A kapor kivételével egy lábasban minden hozzávalót összeforralunk és hagyjuk kihűlni. A steril üvegek aljára lerakjuk a kaporszárakat és belerámoljuk a tetszés szerinti uborkát/kar...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsompaprika hidegen eltéve
Paradicsompaprika hidegen eltéve

. A paradicsompaprikát átválogatjuk és több vízben megmossuk. 2. Kicsumázzuk, a magjaitól megtisztítjuk és cikkekre vágjuk. 3. Az ecetet összekeverjük a cukorral meg a sóval é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar befött dunsztolása
befött dunsztolása

tepsibe papír, félig engeded vízzel, bele az üvegek, hideg sütőbe teszed, és kb. 3/4 órát dunsztolod, elzárod a gázt, és ott hagyon kihűlni, csak ne érjenek össze az üvegek, ha töb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk