menu

Családireceptkönyv.hu

Dobálós vödrös savanyúság


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 literes edényhez:

12,5 liter víz,

1 liter 20 % -os ecet,

65 dkg só,

1,25 kg cukor,

38 gramm timsó,

38 gramm citromsav,

45 gramm natrium benzoat,

13 gramm borkén por,

10 literes edényhez:

5 liter víz,

3 dl 20 %-os ecet,

25 dkg só,

1/2 kg cukor,

5 gramm borkénpor,

1,5 dkg timsó,

1,75 dkg natrium benzoat,

1,5 dkg citromsav

Elkészítés:


csak összekevered a levet, majd fokozatosan beledobálod azt, ami éppen érik. Uborka, patisszon, zöld paradicsom, paprika, gyöngyhagyma, káposzta, karfiol, töltött paprika,
Az edény lehet műanyag, üveg, cserép vagy zománcozott edény, de ügyeljünk rá, hogy ép legyen a zománcozás, mert a lé fémmel nem érintkezhet. Lefedjük, majd sötét hűvös helyen tároljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Nyári csalamádé
Nyári csalamádé

A hozzávalókat nagyon vékonyra vágjuk, hagymát félkör alakra, paradicsomot kis cikkekre, de ez is egyéni ízlés dolga. Egy nagy tálba tesszük az összevágott zöldség felét, egy csipe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: domika1
Vera Ecetes Paprikája
Vera Ecetes Paprikája

Ezt a lét ráöntjük a paprikára,és fel öntjük tiszta hideg vízzel,Másnap a levét leöntjük,edénybe ,majd újra vissza öntjük,a paprikára,lekötjük és a helyére tesszük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
380.Csemege uborka télire
380.Csemege uborka télire

Minden üveg aljába teszel mustármagot, szemes fekete borsot, kaprot, egy babérlevelet, egy cíkk fokhagymát, egy szelet karikára vágott hagymát. Berakod a meg mosott uborkát és az o...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres
Ko­vi­ubi - így ké­szítsd el ke­nyér nél­kül!
Ko­vi­ubi - így ké­szítsd el ke­nyér nél­kül!

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk