menu

Családireceptkönyv.hu

Cékla eltevése


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2-3 kg cékla (4-5 befőttesüveg ecetes céklához)
- 5-6 ek 20%-os ecet
- 1 szál torma
- 1 ek köménymag
- 4 ek kristálycukor
- 1 ek só

Elkészítés:


Céla lé: 5 liter viz, 4 dl. 2O %-os ecet, 6O dkg cukor, 25 dkg só, ha valaki édesebben szereti, tehet még hozzá. Ja! Szalicilt raktam rá (gyógyszertárban lehet kapni) A levet hidegen keverem ki (szalicilt ecetben oldom fel) és amikor már a cékla az üvegekben van, egy kávéskanál köményt rakok rá. Felöntöm a lével, kötőtüvel kiigazitom a légbuborékokat, fedőfóliával, csavaros kupakkal zárom MÁSNAP!
.
Nyersen lereszelni sajt reszelőn.Sárgarépát és almát is lereszelni.Mézet és sok citromlevet hozzáadni.Sült és rántotthús mellé nagyon finom.

Cékla eltevése

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Erős paprika eltevése ,befőzőautómatába
Erős paprika eltevése ,befőzőautómatába

Az üvegek aljára egy ágacska borsikafű és tárkony. Erre a paprika, majd egész bors, mustármag és koriander (saját termésű). A leve hideg, sós, ecetes, édesítős (én xilitet használo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
ECETES CSILIPAPRIKA
ECETES CSILIPAPRIKA

paprikákat mossuk meg alaposan, majd vágjuk karikákra. Mi benne hagytuk a csumát a magokkal, hiszen erős paprikáról van szó, és annak az ereje pont a magokban van. Persze, akit zav...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Művészi savanyúság
Művészi savanyúság

A savanyúság levéhez valókat az ecet kivételével feltesszük a tűzre, közben a zöldségeket megpucoljuk, és a kívánt méretű és formájú szeletekre vágjuk,díszítjük,faragjuk, majd bele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bogi
Saláta friss uborkából
Saláta friss uborkából

Az uborkákat kefével alaposan megmossuk, először hosszában vágjuk fel, majd vékony szeletekre, keresztben. Finomra vágjuk a kaprot és a zellerlevelet. A vöröshagymát vékony kariká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk