15-20 dkg cékla
1 nagyobb darab kovászos uborka
1 kisebb vöröshagyma fele
1 ek almaecet (de fehérbor-, vörösbor-, bodzaecet is alkalmas)
1 fél tk olívaolaj
fűszerek: só, fekete bors, őrölt kömény
A céklákat alaposan mosd+hámozd meg. Alufóliába becsomagolva, sózva-borsozva kevés kókuszzsírral ecsettel megkenve süsd puhára a sütőben. Hideg sütőbe rakva, a cékla méretétől függően a felmelegedéstől kezdve 40-70 percig süsd. Akkor jó, ha már enyhén be tudod nyomni az ujjaddal, de még nem puhult nagyon meg. Sütés után hámozd meg, úgy használd fel a salátához.
Amíg sül a cékla, vágd apróra a hagymát és a kovászos uborkát. Egy tálban keverd össze a fűszerekkel, ecettel és olajjal.
Minél melegebben hámozd meg és vágd bele a céklát a saláta alapjába, mivel melegen jobban felszívja annak ízeit.
Kovászos uborka helyett csemege is használható.
Ha kevésnek tűnik a saláta öntete, kiegészíthetjük a kovászos uborka levével.
Ugyan frissen melegen sem rossz, de igazán finommá egy éjszakai összeérés után válik.
Lehet bele szardellát, kevés kapribogyót keverni, vagy akár 1-2 cent vodkával is hígíthatod az öntetet.
Kevés kacsazsíron lepirítottam a bulgurt, dobtam rá egy kisebb vöröshagyma felét, apró kockára vágva,ezzel dinszteltem, míg szép színe lett. Kétszeres mennyiségű alaplével öntöttem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA főtt burgonyát összenyomjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a két tojássárgáját és elkeverjük. Ezután apránként hozzáadunk annyi olvasztott vajat, hogy kenhető, de ne híg masszát...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA karfiolt megtisztítjuk és nyersen ledaráljuk, majd a zsiradékon megpirítjuk. Kiváló, egészséges és nagyon egyszerű köret.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1 fej hagymát megdinsztelek. Rádobom a felszelt zöldbabot, 2 g. fokhagymát. Átpirítom. Ha félig megpuhult, a felkockázott paradicsomot is rádobom. Pici lisztet hintek rá, és tejszí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű