Hozzávalók 3 személyre:
- 2 db édesburgonya (kb. 35 dkg)
- 1 nagyobb fej lilahagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- provence-i fűszerkeverék
- só
- olívaolaj
1. Az édesburgonyát meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk.
2. A hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk, a karikákat megfelezzük és szálaira szedjük.
3. A fokhagymát megtisztítjuk és vékonyra szeleteljük.
4. Az előkészített zöldségeket tálba tesszük, megsózzuk, megfűszerezzük, meglocsoljuk az olívaolajjal, és hőálló tálba tesszük.
5. Előmelegített sütőben puhulásig sütjük.
(200 °C, alsó-felső, kb. 30 perc)
A krumplikat megpucolom,felkockázom és enyhén sós vízbe kifőzöm. A hagymát nagyon apróra szeletelem, majd kevés olajat öntök hozzá és jól megpárolom. Ha kicsit kezd barnulni a hagy...
Elkészítési idő:Elkészítés: 1. Megfőzzük a krumplikat a héjukban. Lehűtjük, meghámozzuk. 2. Aprítógépbe tesszük a krumplit, a tojást, a sajtot, a fokhagymaport, súzzuk és borsozzuk, simára dolgoz...
Elkészítési idő:1. Kapcsold be a sütőt 200 fokra, bélelj ki sütőpapírral egy tepsit 2. Keverd össze egy tálkában a parmezánt és a fűszereket 3.Sorakoztasd a cukkinit a tepsire és szórd meg bőven...
Elkészítési idő:A burgonyát megtisztítjuk, fél centi vastag karikákra, a bacont apró kockákra vágjuk. Egy tepsi aljára szórjuk a bacon felét. Ráteszünk egy réteg karika burgonyát,megszórjuk a m...
Elkészítési idő: