Hozzávalók 3 személyre:
- 2 db édesburgonya (kb. 35 dkg)
- 1 nagyobb fej lilahagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- provence-i fűszerkeverék
- só
- olívaolaj
1. Az édesburgonyát meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk.
2. A hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk, a karikákat megfelezzük és szálaira szedjük.
3. A fokhagymát megtisztítjuk és vékonyra szeleteljük.
4. Az előkészített zöldségeket tálba tesszük, megsózzuk, megfűszerezzük, meglocsoljuk az olívaolajjal, és hőálló tálba tesszük.
5. Előmelegített sütőben puhulásig sütjük.
(200 °C, alsó-felső, kb. 30 perc)
A sajtot egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll. Kisebb golyókat formázunk, amit a két tenyerünk között rudacs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk és feltesszük főni. Ha kész, szűrjük le, adjunk hozzá a vajat, törjük össze. Hozzáadjuk a tejszínt vagy tejet, (amennyit felvesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolrózsákat megmossuk, majd vagy lereszeljük, vagy rózsáira szedjük, és aprítógépben rizs állagúra daráljuk. Egy nagy és magas falú serpenyőben felhevítjük az olajat, majd r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA petrezselyem püré A megtisztított petrezselyem gyökeret vízben só nélkül puhára főzöm. Turmixgépben pürésítem. Sóval és citromlével ízesítem szívesen. Vajjal kikeverem, krémes...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű