3 egész tojás
70 dkg liszt
só
víz
A tojást a sóval kikeverjük, adunk hozzá kevés vizet, majd a lisztet. Összedolgozzuk, ha kell még adunk vizet. Olyan sűrű legyen a tészta, hogy a kanálról nem csoroghat le. Forró vízbe szaggatjuk galuskaszaggató segítségével. Ha feljön a víz tetejére a galuska, kiszedjük, leöblítjük hideg folyó víz alatt. Lecsepegtetjük, egy tálba rakjuk és elkeverjük 2-3 kanál olajjal. Pörkölt, gombapörkölt, lecsó mellé kiváló köret.
Miután a burgonyát meghámoztuk, lereszeljük, majd hozzákeverjük a hozzávalókat. A szokásos módon serpenyőben vagy kiolajozott tepsiben pirosra sütjük.
Elkészítési idő: 30 percElkészítés: A hagymát egészen finomra aprítom, a tojást szétválasztom, a fehérjét közepesen kemény habbá verem kézi habverővel. A burgonyát hámozást követően nagylyukú reszelőn ler...
Elkészítési idő:A krumplikat hámozzuk meg, vágjuk fel kockákra, majd főzzük őket puhára. Egy nagyobb tálban egy villa segítségével törjük össze a krumplit, majd adjuk hozzá a keményítőt, lisztet...
Elkészítési idő: