Családireceptkönyv.hu

Galuska - nokedli


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 egész tojás
70 dkg liszt

víz

Elkészítés:


A tojást a sóval kikeverjük, adunk hozzá kevés vizet, majd a lisztet. Összedolgozzuk, ha kell még adunk vizet. Olyan sűrű legyen a tészta, hogy a kanálról nem csoroghat le. Forró vízbe szaggatjuk galuskaszaggató segítségével. Ha feljön a víz tetejére a galuska, kiszedjük, leöblítjük hideg folyó víz alatt. Lecsepegtetjük, egy tálba rakjuk és elkeverjük 2-3 kanál olajjal. Pörkölt, gombapörkölt, lecsó mellé kiváló köret.

Galuska - nokedli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hasselback burgonya
Hasselback burgonya

A krumplikat megsikáljuk vagy meghámozzuk, attól függően hogy új- vagy régi krumplit használunk. A nyárson sült szalonnához hasonlóan bevagdossuk, csak nem kockákra, hanem szeletek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Borsó és bacon köret
Borsó és bacon köret

Az olajat kissé felhevítjük, és 3-4 perc alatt megfuttatjuk rajta az apróra vágott hagymát. Ehhez jön a kockázott bacon, amit folyamatos kevergetés mellett kissé megpirítunk. Hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rozmaringos cseresznye
Rozmaringos cseresznye

A zsírban üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a citromlevet és a kimagozott cseresznyét. Addig forraljuk, amíg a cseresznye leve besűrűsödik. Ekkor megszórj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Galuska
Galuska

A lisztet a sóval összekeverem majd hozzáadom a tojásokat és annyi vizet, hogy egy könnyen szaggatható tésztát kapjak. Egy nagy fazékban felteszek vizet amibe egy kis sót és olaja...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk