3 egész tojás
70 dkg liszt
só
víz
A tojást a sóval kikeverjük, adunk hozzá kevés vizet, majd a lisztet. Összedolgozzuk, ha kell még adunk vizet. Olyan sűrű legyen a tészta, hogy a kanálról nem csoroghat le. Forró vízbe szaggatjuk galuskaszaggató segítségével. Ha feljön a víz tetejére a galuska, kiszedjük, leöblítjük hideg folyó víz alatt. Lecsepegtetjük, egy tálba rakjuk és elkeverjük 2-3 kanál olajjal. Pörkölt, gombapörkölt, lecsó mellé kiváló köret.
A krumplit hámozd meg vágd nagyjából egységes darabokra és tedd fel főni bő vízben, hámozd meg a fokhagymát és hajitsd a krumpli mellé. A vizet ízlés szerint sózd meg. Ha megfőtt...
Elkészítési idő: 1 óraA sárgarépát tisztítsuk meg és vágjuk gyufaszál vastagságúra. Ezt a technikát Sengirinek, gyufaszálra vágásnak nevezik – kissé időigényes, de megéri a fáradságot. A répát először d...
Elkészítési idő:Egy lábasban hevítsünk fel 3-4 evőkanál olívaolajat közepes láng felett. Adjuk hozzá a felkockázott vöröshagymát, szórjuk meg egy csipet sóval (ez segíti elővarázsolni a hagyma éde...
Elkészítési idő:A vöröshagymát megpucoljuk, félbe vágjuk. Egy lábasba tesszük a borssal, a rozmaringgal és a babérlevéllel együtt. Felöntjük a tejjel, és kis lángon felforraljuk. Ha kész, elzárjuk...
Elkészítési idő: 40perc