60 dkg krumpli
8 dkg vaj
2 tojás
1 csipet őrölt szerecsendió
1-2 szál friss petrezselyem
1 csipet fehér bors
só ízlés szerint
Első lépésként pucold meg a krumplit, ez tulajdonképpen az egyik legfontosabb és legbonyolultabb teendő. Ha ezzel megvagy, kockázd egységes méretű hasábokra, majd enyhén sós vízben főzd puhára. Ha kész, add hozzájuk a vajat és a fűszereket, majd egy botmixerrel pürésítsd.
Várj egy kicsit, amíg lehűl. Ezután add hozzá a tojások sárgáját, dolgozd el alaposan, add hozzá az egészen apróra vágott petrezselymet is, majd töltsd a keveréket egy habzsákba.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és nyomj rá egyforma méretű halmokat a krumplis masszából, majd 200 fokra előmelegített sütőben süsd őket aranybarnára.
A sárgarépát megtisztítás után hasábokra, vagy vastagabb karikára vágom, és serpenyőben vajon 5 percig pirítom. Ezután beleöntöm a bort és a narancslevet. Felforralom, majd hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát falatnyi kockára vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük.A petrezselymet megmossuk leveleit leszedjük és apróra vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd e...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA rizst egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Az olajhoz adjuk a fűszereket, pár percig pirítjuk, majd beleszórjuk a hagymát. Üvegesre pároljuk, hozzákeverjük a gombát, zsírjára pir...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAprítsd fel hosszú csíkokra. Főzd úgy, mint a spagettitésztát, de sokkal rövidebb ideig!
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű