60 dkg krumpli
8 dkg vaj
2 tojás
1 csipet őrölt szerecsendió
1-2 szál friss petrezselyem
1 csipet fehér bors
só ízlés szerint
Első lépésként pucold meg a krumplit, ez tulajdonképpen az egyik legfontosabb és legbonyolultabb teendő. Ha ezzel megvagy, kockázd egységes méretű hasábokra, majd enyhén sós vízben főzd puhára. Ha kész, add hozzájuk a vajat és a fűszereket, majd egy botmixerrel pürésítsd.
Várj egy kicsit, amíg lehűl. Ezután add hozzá a tojások sárgáját, dolgozd el alaposan, add hozzá az egészen apróra vágott petrezselymet is, majd töltsd a keveréket egy habzsákba.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és nyomj rá egyforma méretű halmokat a krumplis masszából, majd 200 fokra előmelegített sütőben süsd őket aranybarnára.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Válaszd ketté a tojásokat, és a sárgáját keverd össze a krémsajttal, illetve az ízesítéshez szánt alapanyagokkal. A tojások fehérjéhez add ho...
Elkészítési idő:Egy jó nagy lábost felmelegítünk, beletesszük a barnacukrot, a fahéjat, a csillagánizst, a szegfűszeget, a felszeletelt gyömbért, a narancsokat és a mandarint félbevágva, a rozmari...
Elkészítési idő: 2 óraA sütőt előmelegítem 180 fokra. Kevés olajon megfuttatom az apróra vágott lilahagymát, ami persze lehet újhagyma, póré, akár vöröshagyma is, ízlés szerint. Hozzáteszem a kockára vá...
Elkészítési idő: