50 g rétesliszt
1 tojás + 1 sárgája
2 evőkanál olaj
1 kávéskanál só
Felteszek egy fazékba vizet forrni. Előveszek egy folyadékmérő poharat, beleütöm a tojást és a tojássárgáját, hozzáteszem az olajat, villával összehabarom, és annyi vízzel engedem fel, hogy együttesen pontosan 350 ml legyen, összekeverem. Egy tálba kimérem a réteslisztet. Kikészítem a szaggatót és a tésztaszűrőt, olajat.
Amikor a víz forrni kezd, akkor kezdek a nokedli készítéséhez, mert állnia nem szabad, összekeverés után rögtön szaggatni kell. A folyadékot a liszthez öntöm és összeforgatom fakanállal. Kidolgozni nem kell, épp csak összekeverni! Azonnal a szaggatóra helyezem (annyi részletben, amekkora a szaggató) és kiszaggatom. Közben fakanállal keverek rajta. Egy-két percig főzöm csak, akkor már jó is, ha a nokedlik feljöttek a víz felszínére. Ekkor a szűrőbe öntöm, jól lecsepegtetem. Egy tálban 2 evőkanál olajjal (zsírral, vajjal) összeforgatom.
Meghámozzuk a krumplit és egyforma darabokra szeljük. Jól összekeverjük a kukoricadarával, szezámmaggal, pirospaprikával, ételízesítővel és az olajjal, tepsibe tesszük, majd beled...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA krumplit sós vízben megfőzzük. Egy hőálló tálat kivajazunk , zsemlemorzsával megszórunk. A tojások sárgáját simára keverjük a tejszínnel.Sót, borsot, szerecsendiót rakunk bele....
Elkészítési idő: 20 + 30 perc Nehézség: KönnyűA gombafejeket alaposan tisztítsuk meg. Hagyjuk őket egészben, de amelyik túl nagy, azt vágjuk félbe. A hagymát pucoljuk meg, vágjuk kockákra, a fokhagymagerezdeket is aprítsuk fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű