menu

Családireceptkönyv.hu

Nokedli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 g rétesliszt
1 tojás + 1 sárgája
2 evőkanál olaj
1 kávéskanál só

Elkészítés:


Felteszek egy fazékba vizet forrni. Előveszek egy folyadékmérő poharat, beleütöm a tojást és a tojássárgáját, hozzáteszem az olajat, villával összehabarom, és annyi vízzel engedem fel, hogy együttesen pontosan 350 ml legyen, összekeverem. Egy tálba kimérem a réteslisztet. Kikészítem a szaggatót és a tésztaszűrőt, olajat.
Amikor a víz forrni kezd, akkor kezdek a nokedli készítéséhez, mert állnia nem szabad, összekeverés után rögtön szaggatni kell. A folyadékot a liszthez öntöm és összeforgatom fakanállal. Kidolgozni nem kell, épp csak összekeverni! Azonnal a szaggatóra helyezem (annyi részletben, amekkora a szaggató) és kiszaggatom. Közben fakanállal keverek rajta. Egy-két percig főzöm csak, akkor már jó is, ha a nokedlik feljöttek a víz felszínére. Ekkor a szűrőbe öntöm, jól lecsepegtetem. Egy tálban 2 evőkanál olajjal (zsírral, vajjal) összeforgatom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Montenegrói tepsis krumpli
Montenegrói tepsis krumpli

Meghámozzuk a krumplit és egyforma darabokra szeljük. Jól összekeverjük a kukoricadarával, szezámmaggal, pirospaprikával, ételízesítővel és az olajjal, tepsibe tesszük, majd beled...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Francia rakott krumpli
Francia rakott krumpli

A krumplit sós vízben megfőzzük. Egy hőálló tálat kivajazunk , zsemlemorzsával megszórunk. A tojások sárgáját simára keverjük a tejszínnel.Sót, borsot, szerecsendiót rakunk bele....

Elkészítési idő: 20 + 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos  golyók
Sajtos golyók

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fokhagymás vajjal sütött gomba (Sóbors)
Fokhagymás vajjal sütött gomba (Sóbors)

A gombafejeket alaposan tisztítsuk meg. Hagyjuk őket egészben, de amelyik túl nagy, azt vágjuk félbe. A hagymát pucoljuk meg, vágjuk kockákra, a fokhagymagerezdeket is aprítsuk fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk