25 dkg juhtúró, 20 dkg teljes kiőrlésű liszt, 3 tojás, 2 evőkanál olaj, 1 teáskanál só.
A tojásokat habosra felverem és belekeverem az előzőleg villával szétnyomkodott juhtúrót, majd hozzáadom a lisztet és a sót. A massza inkább kemény, mint lágy legyen! (Akkor jó, ha nem folyik le a villáról.) 15 percig pihentetem.
Elkészítése: Forrásban lévő sós vízbe szaggatom a galuskát, majd ha a víz tetejére mind feljött, akkor még két percig főzöm. Ezután meleg vízzel leöblítve leszűröm, és az olajra szedem. Jól összekeverem, és melegen tartom. Paprikás csirkéhez vagy egyéb mártásos húshoz tálalom.
Tipp: Ha azonnal fogyasztják, meleg vízzel öblítsék le, ha később, hideg víz a jobb. A már megfőtt és kihűtött galuska lefagyasztható, és mikróban tökéletesre melegíthető, így érdemes egyszerre nagyobb adagot is készíteni belőle. Tehéntúróval is nagyon finom.
Trükk: A galuska sohasem fog összeragadni, ha leszűrése után kevés olajon megforgatják.
Megjegyzés: A túrós galuskában kevesebb a szénhidrát, mint a hagyományosban, mert a juhtúró kiváltja a liszt egy részét. A liszt teljes kiőrlésű, tehát több rostot tartalmaz, ami elősegíti a jó emésztést.
A krumplit meghámozom pin pong darabokra vágom megfőzöm Sós, szódabikarbónás vízben kell előfőzni a krumplit, 2 liter vizet, mikor forr, adjunk hozzá 2 evőkanál sót, a szódabik...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA paszternákot megpucoltam, majd hasábokra vágtam. Ha nagyon fás a közepe, azt ki kell vágni. Puhára főztem.A lecsepegtetett paszternákot késes robotgépbe tettem, pürésítettem. A...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű