Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Bulgur párolt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 ek zsír v oliva
200 gr bulgur
4 dl vegetás víz

Elkészítés:


A bulgurt megmosni, lecsepegtetni, kis zsiradékon megfuttatni, bele a bulgurt és 4 dl forró vízzel rotyogtatni takarékon. 10-15 perc amíg felszívja.

Trükkök, tippek, praktikák:


Gyakorlatilag pont úgy készül, mint a klasszikus párolt rizs. Használhatjuk köretként, salátához, rakott zöldségekhez, húsgombóchoz stb. Jó étvágyat!

Bulgur párolt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Lapos krumpli
Lapos krumpli

A krumplikat nem pucoljuk, csak körömkefével (vagy dörzsi szivaccsal) alaposan lecsutakoljuk. Héjában majdnem teljesen puhára főzzük. Leszűrjük, leszárogatjuk a burgonyákat, majd...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Almás rízs
Almás rízs

A rizst megpirítjuk az olajon. Az almákat alaposan megmossuk, és a pirított rizsen szépen elrendezzük, majd forró vízzel felöntjük, megsózzuk. Fedő alatt, lassú tűzön készre páro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fűszeres vajjal sült kukorica
Fűszeres vajjal sült kukorica

1. A puha vajat összekeverjük a zúzott fokhagymával, sóval és a borssal. Állni hagyjuk. 2. A megfőtt kukoricát felszeleteljük (kb. 3 cm vastagra). 3. Megkenjük fűszeres vajja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Paszternák tócsni (paleo)
Paszternák tócsni (paleo)

A paszternákot és a hagymákat lereszelem. Optimális lenne hozzá egy közepes lyukú reszelő, de a paszternákot sajnos a robotgépem közepes tárcsája nem reszeli le (céklát, édesburgo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk