1 kg újburgonya
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál durvára őrölt só
1 teáskanálnyi pirospaprika
fél teáskanálnyi szárított rozmaring
fél teáskanálnyi feketebors
A krumplit alaposan mossuk meg, a héjukat pedig súroljuk át egy kefével. A sütőt melegítsük elő 210ºC fokra. A burgonyák méretétől függően vágjuk 4 vagy 8 részbe a krumplikat, majd szórjuk meg őket a fűszerekkel és öntsük rá az olajat. Ezután érdemes alaposan összefogatni a darabokat, hogy mindenütt átjárja őket az olaj és a fűszer. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, öntsük át bele a fűszeres burgonyát, majd körülbelül fél óráig süssük őket.
Tálaláskor akár mártógatóssal, friss fűszernövényekkel vagy tejföllel is kínálhatjuk a steak burgonyát.
A hagymát finomra vágjuk, a zsírt kb. 2 literes lábasba téve, megforrósítjuk, hozzáadjuk a tarhonyát és mérsékelt tűzön, állandó keveréssel halvány rózsaszínűre pirítjuk (erős tűzö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMagát a főtt tölteléket és a receptjét csak azért írtam le, mert mi már azon a kérdésen is meglepődtünk, amit az Unokaöcsénk lagzijában tettek fel a debreceni rokonok, hogy m...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: Könnyű1.) Szeleteljük fel a zsemlét és vágjuk közel egyenlő méretű kockákra. 2.) Forrósítsuk fel az étolajat egy serpenyőben, öntsük bele a zsemlekockát. A zsemle magába fogja szívni a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA gondosan megmosott burgonyákat meghámozzuk, hasábokra vágjuk és sós vízben félig megfőzzük. Az sem baj, ha puha lesz, de ne essen szét. Forró olajba tesszük, és pár perc alatt pi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű