1 kg újburgonya
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál durvára őrölt só
1 teáskanálnyi pirospaprika
fél teáskanálnyi szárított rozmaring
fél teáskanálnyi feketebors
A krumplit alaposan mossuk meg, a héjukat pedig súroljuk át egy kefével. A sütőt melegítsük elő 210ºC fokra. A burgonyák méretétől függően vágjuk 4 vagy 8 részbe a krumplikat, majd szórjuk meg őket a fűszerekkel és öntsük rá az olajat. Ezután érdemes alaposan összefogatni a darabokat, hogy mindenütt átjárja őket az olaj és a fűszer. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, öntsük át bele a fűszeres burgonyát, majd körülbelül fél óráig süssük őket.
Tálaláskor akár mártógatóssal, friss fűszernövényekkel vagy tejföllel is kínálhatjuk a steak burgonyát.
A rizstésztát kétszeres mennyiségű, forró, sós vízben főzzük puhára. Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel a maradék olajat, és kezdjük el rajta pirítani a megmosott, felcsíkozott...
Elkészítési idő:A hozzávalókat összekeverjük,kisebb gombócokat formázunk. Egy tálcára rakjuk,majd egyenként lisztbe forgatjuk és forró olajban aranysárgára sütjük.
Elkészítési idő:Ha kempingezés közben kiadós táplálékra van szükséged, akkor a steak mellé válasszuk a grillezett burgonyakockákat. Vágjuk a krumplit harapás méretű darabokra és helyezzük azokat e...
Elkészítési idő:A krumplit héjában megfőztem, a vizet erősen sóztam. Amíg a krumpli főtt, apró darabokra vágtam a szeletelt bacont és a füstölt szalonnát is, zsírjukat kiolvasztottam, ropogósra sü...
Elkészítési idő: