1 kg újburgonya
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál durvára őrölt só
1 teáskanálnyi pirospaprika
fél teáskanálnyi szárított rozmaring
fél teáskanálnyi feketebors
A krumplit alaposan mossuk meg, a héjukat pedig súroljuk át egy kefével. A sütőt melegítsük elő 210ºC fokra. A burgonyák méretétől függően vágjuk 4 vagy 8 részbe a krumplikat, majd szórjuk meg őket a fűszerekkel és öntsük rá az olajat. Ezután érdemes alaposan összefogatni a darabokat, hogy mindenütt átjárja őket az olaj és a fűszer. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, öntsük át bele a fűszeres burgonyát, majd körülbelül fél óráig süssük őket.
Tálaláskor akár mártógatóssal, friss fűszernövényekkel vagy tejföllel is kínálhatjuk a steak burgonyát.
Az édesburgonyát megpucolom és felkarikázom. Egy serpenyőben felforrósítom a zsírt és rádobom az édesburgonyát, majd sózom. Fedő alatt párolom, közben időről időre megkeverem e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA barna rizst megfőzöm sós, vagy vegetás vízben. A főtt brokkolit összetöröm. Ha kihűlt a rizs összekeverem a brokkolival és a kétféle sajttal, majd zöld diónyi golyólat formázok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymákat pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd vágjuk hajszálvékony szeletekre. A serpenyőt forrósítsuk fel, majd tegyük bele az olajat, rögtön utána jöhet a hagyma is. A serpenyő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmindent összekeverek egy tálba,és a végén belekeverem a tojáshabot. kikent és lisztezett bögrékbe teszem,és forrásban lévő vízbe állítva 30 percig főzöm fedő alatt.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű