Családireceptkönyv.hu

Rozmaringos sült burgonya


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- Krumpli
- Olivaolaj
- Vaj
- Só
- Bors
- Friss zöld rozmaring
- Fokhagyma
- Balzsam ecet

Elkészítés:


A megpucolt krumplit sós vízben 10 percig főzzük.
Egy tepsibe olivalojat és vajat teszünk, majd beledobáljuk a krumplit (mérettől függően egészben vagy félbe, negyedbe vágva). Sózzuk, borsozzuk.
Fél órán át sütjük 190C-on.
Ha kivettük a sütőből egy krumplinyomoval ovatosan megnyomkodjuk a sült krumpli tetejét. (figyeljünk, hogy ne nyomjuk szét a krumplit)
Fogjuk a friss zöld rozmaringot. A leveleket leszedjük a száráról. hozzá adjuk a fokhagymát és meglocsoljuk olíva olajjal és balzsamecettel, majd a krumpli tetején eloszlatjuk.
25-30 percre visszatesszük a sütőbe.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Hercegnő burgonya
Hercegnő burgonya

A burgonyát meghámozva kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, és néhány percig fedő nélkül a tűzön hagyjuk, hogy a víz teljesen elpárologjon. Ezután áttörjük. Hozzáke...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Tojásos krumplis sajtos  köret
Tojásos krumplis sajtos köret

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sonkaropogós
Sonkaropogós

Az összes hozzávalót turmixgépbe téve egynemű masszává dolgozzuk. Az ízesítésnél gazdagon bánjunk a fűszerezéssel, nem baj, ha a nyers masszát túl fűszeresnek érezzük. Minimum 1 ór...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk