- Krumpli
- Olivaolaj
- Vaj
- Só
- Bors
- Friss zöld rozmaring
- Fokhagyma
- Balzsam ecet
A megpucolt krumplit sós vízben 10 percig főzzük.
Egy tepsibe olivalojat és vajat teszünk, majd beledobáljuk a krumplit (mérettől függően egészben vagy félbe, negyedbe vágva). Sózzuk, borsozzuk.
Fél órán át sütjük 190C-on.
Ha kivettük a sütőből egy krumplinyomoval ovatosan megnyomkodjuk a sült krumpli tetejét. (figyeljünk, hogy ne nyomjuk szét a krumplit)
Fogjuk a friss zöld rozmaringot. A leveleket leszedjük a száráról. hozzá adjuk a fokhagymát és meglocsoljuk olíva olajjal és balzsamecettel, majd a krumpli tetején eloszlatjuk.
25-30 percre visszatesszük a sütőbe.
A karfiolt tisztítsd meg, szedd rózsáira és főzd puhára. A megfőtt karfiolt konyhai robotgépben pépesítsd krémesre, majd add hozzá a vajat, a tejfölt, illetve sózd és borsozd meg....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megfőzzük annyi vízben, amennyi ellepi (egyujjnyira), teljesen puhára. Saját levében nyomkodjuk össze burgonyatörővel. Apránként beleszórjuk a lisztet és elkeverjük (fa...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepesrépát megpucoljuk hámozóval, és lemossuk. Eztán négybe vágjuk hosszában, kb. kettőbe keresztben. A zellert is megpucoljuk, és kisujjnyi csíkokra vágjuk. Fogunk egy nagyobb wokot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst átválogatjuk, többször váltott hideg vízben alaposan megmossuk, átöblítjük, majd egy szűrőbe tesszük, és jól lecsepegtetjük. Magas falú serpenyőben az olajon elkezdjük pir...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepes