30 deka főtt burgonya,
12 deka liszt,
1 vagy 2 tojás sárgája,
só
A 30 deka főtt és szitán áttört burgonyát, 12 deka lisztet, egy vagy két tojás sárgáját, pici sót, összekeverjük s liszttel meghintett gyúródeszkán pogácsákat vagy hengereket gyúrunk belőle.
Ha akarjuk, bundázhatjuk tojásba és zsemlyemorzsába mártva, azután forró zsírban kisütjük.
Burgonya krokett tejjel
A tésztához:
1000 g burgonya
150 mli tej
300 g búzaliszt (
3 db tojás (felvert)
10 g só
A forgatáshoz:
zsemlemorzsa
A kisütéshez:
étolaj
A burgonyát megpucoljuk, kockára vágva enyhén sós vízben megfőzzük. Még forrón áttörjük, és hagyjuk kihűlni.
Kihűlés után hozzákeverjük a gyengén felvert tojásokat, a sót, a tejet és a lisztet.
Vizes kézzel kis gombócokat formázunk, zsemlemorzsában megforgatjuk és forró olajban megsütjük.
Karikázzuk fel a sárgarépát és a zellert (ez utóbbi félhold alakú lesz) és tegyük fel főni egy lábasban a narancslével és 2,5 dl vízzel. Amint felforrt letakarjuk, és kisebb lángon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat héjastól megfőzzük. Pucoljuk, áttörjük. Mikor kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, reszelt sajtot, a tojást, sóval, szerecsendióval ízesítjük. Összevágott petrezselyemzölde...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesReszeljük le az előfőzött krumplit és a sajtot, keverjük össze a felvert tojással, majd a száraz hozzávalókkal, a végén pedig adjuk hozzá a vajat, és alaposan kavarjuk össze. Az íg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1,A burgonyát meghámozzuk, 1/2 cm-es darabokra szeleteljük, megmossuk és leszárítjuk. 2.Ételízesítővel és a borssal befűszerezzük, és állni hagyjuk 1 órát, hogy a fűszer jól át...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű