menu

Családireceptkönyv.hu

Burgonya krokett


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 deka főtt burgonya,
12 deka liszt,
1 vagy 2 tojás sárgája,

Elkészítés:


A 30 deka főtt és szitán áttört burgonyát, 12 deka lisztet, egy vagy két tojás sárgáját, pici sót, összekeverjük s liszttel meghintett gyúródeszkán pogácsákat vagy hengereket gyúrunk belőle.

Ha akarjuk, bundázhatjuk tojásba és zsemlyemorzsába mártva, azután forró zsírban kisütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Burgonya krokett tejjel
A tésztához:
1000 g burgonya
150 mli tej
300 g búzaliszt (
3 db tojás (felvert)
10 g só
A forgatáshoz:
zsemlemorzsa
A kisütéshez:
étolaj
A burgonyát megpucoljuk, kockára vágva enyhén sós vízben megfőzzük. Még forrón áttörjük, és hagyjuk kihűlni.
Kihűlés után hozzákeverjük a gyengén felvert tojásokat, a sót, a tejet és a lisztet.
Vizes kézzel kis gombócokat formázunk, zsemlemorzsában megforgatjuk és forró olajban megsütjük.

Burgonya krokett

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hanna
Spenótos sajtgolyók
Spenótos sajtgolyók

A spenótot vágd nagyon apróra, öntsd egy nagy tálba. Add hozzá a pankómorzsát, a sajtokat, a zúzott fokhagymát és a tojásokat is. Keverd össze alaposan. Ha nem elég ragadós, tegyé...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Hajában sült burgonya
Hajában sült burgonya

1. A burgonyákat jól megmossuk és tepsiben addig sütjük, míg a közepük is meg nem puhul. 2. Forrón tálaljuk. 3. Fogyaszthatjuk vajjal és sóval, de tejföllel is. 4. A te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymás krumpli
Fokhagymás krumpli

A krumplit alaposan megmossuk és sós vízben puhára főzzük. Nem kell meghámozni Ügyeljünk, hogy ne főzzük szét. Ezt úgy kerülhetjük el könnyen, ha félig főtt állapotban elzárjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar petrezselymes újkrumpli
petrezselymes újkrumpli

A krumplit sós vízbe teszem, ledörzsölöm, vagy lekapargatom a héját, megmosom. Egy kevés vajon, olajon felteszem , kicsi lánggal párolom, fedő alatt a saját levében, amíg megpuhul....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk