30 deka főtt burgonya,
12 deka liszt,
1 vagy 2 tojás sárgája,
só
A 30 deka főtt és szitán áttört burgonyát, 12 deka lisztet, egy vagy két tojás sárgáját, pici sót, összekeverjük s liszttel meghintett gyúródeszkán pogácsákat vagy hengereket gyúrunk belőle.
Ha akarjuk, bundázhatjuk tojásba és zsemlyemorzsába mártva, azután forró zsírban kisütjük.
Burgonya krokett tejjel
A tésztához:
1000 g burgonya
150 mli tej
300 g búzaliszt (
3 db tojás (felvert)
10 g só
A forgatáshoz:
zsemlemorzsa
A kisütéshez:
étolaj
A burgonyát megpucoljuk, kockára vágva enyhén sós vízben megfőzzük. Még forrón áttörjük, és hagyjuk kihűlni.
Kihűlés után hozzákeverjük a gyengén felvert tojásokat, a sót, a tejet és a lisztet.
Vizes kézzel kis gombócokat formázunk, zsemlemorzsában megforgatjuk és forró olajban megsütjük.
A sárgarépát a fokhagymával felteszem főni. Amikor félig megpuhult, hozzáadom a kockára vágott narancsot (fontos, hogy ne maradjon rajta fehér rész, különben megkeseredik), majd ké...
Elkészítési idő:A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, megpároljuk, tepsibe tesszük, leöntjük fűszeres Pilos 0,1%os joghurttal, teszünk rá light sajtot és sütőben 200 fokon 20 perc alatt kész...
Elkészítési idő:A lencsét mossuk át jól, és fél liter vízben tegyük fel a tűzre főni (kb. 10 perc, mert csak félpuha állag kell). Keverjük hozzá a bulgurt, és fedjük le, így együtt puhulnak tov...
Elkészítési idő: