Családireceptkönyv.hu

Lapcsánka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



500 g burgonya (megtisztított, hámozott)
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
2 gerezd fokhagyma
100 g búzaliszt (BL55)
2 csapott teáskanál só
3 csipet fehérbors (őrölt)

A sütéshez

300 ml étolaj

Elkészítés:


A burgonyát meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Én robotgéppel csináltam, sokkal gyorsabb.

Hozzáadjuk a tojást, a sót, a borsot, a reszelt fokhagymát és a lisztet. Alaposan összekeverjük.

Egy serpenyőben olajat hevítünk. Egy kanál segítségével beletesszük a masszát, kissé ellapítjuk, majd mindkét oldalát arany barnára sütjük.

Lapcsánka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Burgonya krokett
Burgonya krokett

A burgonyát megpucoljuk, kockára vágva enyhén sós vízben megfőzzük. Még forrón áttörjük, és hagyjuk kihűlni. Kihűlés után hozzákeverjük a gyengén felvert tojásokat, a sót, a tej...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Steakburgonya
Steakburgonya

A burgonyát megmossuk, szárazra töröljük és cikkekre vágjuk. Enyhén sós vízben, 8-10 percig előfőzzük, majd leszűrjük, meglocsoljuk az olajjal és megszórjuk a borssal, a fűszerpapr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rizs
Rizs

Olajon a rizst átpirítjuk, felöntjük vízzel, sózzuk, lefedve alacsony lángon kb 15 percig főzzük, néha megkeverve. Aztán lekapcsoljuk a lángot, levesszük a fedőt és tiszta konyharu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk