karfiol
A grillezett karfiol elkészítéséhez leszedek a nagy fejről annyi karfiolrózsát, amennyit felhasználok majd. Forró sós vízben főzöm egy picit, de nem puhára. Ezt követően leszűröm, és ujjnyi szeletekre vágom. Enyhén átkenem kókusz, vagy libazsírral, amibe némi fűszer is kerülhet (bors, só, és hozzá illő zöld fűszerek: metélőhagyma, kapor, rozmaring)
Elektromos grillsütőn, vagy grillserpenyőben mindkét oldalát addig sütöm, míg egy kis színt kap.
Az édesburgonyát megpucolom és felkarikázom. Egy serpenyőben felforrósítom a zsírt és rádobom az édesburgonyát, majd sózom. Fedő alatt párolom, közben időről időre megkeverem e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, egy szűrőben leszűrjük és hagyjuk hűlni. A nagyobb darabokat ketté vágjuk. Lisztet összekeverjük pirospaprikával és ebben megforg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit vékonyra reszeltem, besóztam, és kicsit állni hagytam, hogy kiengedje a levét. Kinyomkodtam, hozzá adtam a szintén vékonyra reszelt répát és a fokhagymát. Fűszereztem, b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zöldborsót az olajon, fedő alatt, puhára pároljuk. 2. Közben a rizst odatesszük főni a vegetával, a curryvel és sóval. 3. Ahogy elkészült, hozzáadjuk a zöldborsót, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű