1 kg burgonya (nem újkrumli)
2 fel hagyma
40 dkg liszt
A burgonyát megpucoljuk és felvágjuk nagyobb darabokra, majd annyi vízben, amennyi ellepi, megfőzzük és sózzuk.
Amig fő, felaprítjuk a hagymát, és 6 ek olajban megpirítjuk.
Ha megfőtt a krumpli, burgonyatörővel a saját vizében összenyomjuk, miközben ég alatta a gáz.
Ezután lekapcsoljuk a gázt, és a lisztet apránként hozzáadjuk.
Egy nagy cseréptál aljába teszünk egy kicsit a hagymás uzsírból. A krumpliból pedig kiskanállal darabokat szaggatunk, és a tálba teszünk. Ha megvan egy réteg, meglocsoljuk hagymás zsírral, majd a következő réteget kezdjük el.
180 fokon 1 óra alatt megsütjük,küzben pedig forgatjuk, hogy szép piros legyen minél több oldala
Több ideig is süthetjük, ekkor jobban megpirul.
4 liter tejet 35 fokosra melegítek.Beleteszek egy csapott teáskanál oltót (1 dl melegvízben feloldva).40 perc pihentetés,majd az olvadék szűrése,aprítása.Ízlés szerint sózni kell é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 A szezámmagot egy üres serpenyőben megpirítjuk. Majd lisztesre daráljuk. 2 Az érett avokádót hosszában kettévágjuk, magját kiszedjük, majd a húsát egy kanállal kivájjuk. 3 E...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalók 2-3 adag 40 dkg basmati rizs 1 ek olívaolaj 10 dkg szeletelt mandula 10 dkg kesudió pisztácia 10 dkg vaj kardamom kurkuma római kömény 1 liter alap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűApróra felvágom a póréhagymát, lereszelem a répát petrezselymet karalábét, cukkinit (ha éppen van otthon brokkolit és karfiolt is reszelek hozzá) hozzákeverek egy vagy két tojást z...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű