1 kg burgonya (nem újkrumli)
2 fel hagyma
40 dkg liszt
A burgonyát megpucoljuk és felvágjuk nagyobb darabokra, majd annyi vízben, amennyi ellepi, megfőzzük és sózzuk.
Amig fő, felaprítjuk a hagymát, és 6 ek olajban megpirítjuk.
Ha megfőtt a krumpli, burgonyatörővel a saját vizében összenyomjuk, miközben ég alatta a gáz.
Ezután lekapcsoljuk a gázt, és a lisztet apránként hozzáadjuk.
Egy nagy cseréptál aljába teszünk egy kicsit a hagymás uzsírból. A krumpliból pedig kiskanállal darabokat szaggatunk, és a tálba teszünk. Ha megvan egy réteg, meglocsoljuk hagymás zsírral, majd a következő réteget kezdjük el.
180 fokon 1 óra alatt megsütjük,küzben pedig forgatjuk, hogy szép piros legyen minél több oldala
Több ideig is süthetjük, ekkor jobban megpirul.
1. A lencsét sós, borsos, babérleveles vízben megfőztem. 2. A főzőlevével, tojással, a fűszerekkel, szódabikarbónával, fokhagymával, hagymával és a mustárral összeturmixoltam. 3....
Elkészítési idő:link
Elkészítési idő:Az avókádókat megpucoljuk. Itt találtok rá pár módot: Majd egy tálban villával összetörjük pépesre és rányomjuk a lime levét. A lilahagymát és a paradicsomot apró kockákra v...
Elkészítési idő: 15 perc1. Meghámozom a hagymákat (hacsak nem ecetes gyöngyhagymát használok, amit elég egyszerűen csak leöblíteni), a fokhagymagerezdekkel is így teszek. A szejtánt - ha nem darabokban ér...
Elkészítési idő: