1 kg burgonya (nem újkrumli)
2 fel hagyma
40 dkg liszt
A burgonyát megpucoljuk és felvágjuk nagyobb darabokra, majd annyi vízben, amennyi ellepi, megfőzzük és sózzuk.
Amig fő, felaprítjuk a hagymát, és 6 ek olajban megpirítjuk.
Ha megfőtt a krumpli, burgonyatörővel a saját vizében összenyomjuk, miközben ég alatta a gáz.
Ezután lekapcsoljuk a gázt, és a lisztet apránként hozzáadjuk.
Egy nagy cseréptál aljába teszünk egy kicsit a hagymás uzsírból. A krumpliból pedig kiskanállal darabokat szaggatunk, és a tálba teszünk. Ha megvan egy réteg, meglocsoljuk hagymás zsírral, majd a következő réteget kezdjük el.
180 fokon 1 óra alatt megsütjük,küzben pedig forgatjuk, hogy szép piros legyen minél több oldala
Több ideig is süthetjük, ekkor jobban megpirul.
1. Félbevágom az avokádót, a belsejét egy tálba kanalazom és kissé szétnyomkodom villával. 2. A cukkinit meghámozom,majd apróra kockázom ( amilyen apróra csak megy). A paradicsom...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű- A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. - Hozzákeverünk 4 evőkanál tejfölt, 2db nyers tojást és annyi lisztet, hogy laza galuskatészta állaga l...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyűcukkiniket megmossuk, szárazra töröljük, kettévágjuk és a belsejüket karalábé vájóval kikapargatjuk. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpároljuk, rátesszük a felszel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spenótleveleket kb. 1 perc alatt az olívaolajon megfonnyasztjuk, kicsi sót lehet tenni hozzá. Rátesszük a kenyérre, arra paradicsomszeleteket és sajtot. Így sütőben megsütjük.
Elkészítési idő: Kb.15 perc Nehézség: Könnyű