Amire szükséged lesz:
4-6 darab burgonyára (attól függ mennyit szeretnél készíteni),
vajra,
tejfölre,
hagymára,
sóra,
borsra,
fűszerekre (ízlés szerint),
sajtra.
A burgonyát lereszeljük és beletesszük egy kivajazott tepsibe, vagy hőálló tálba. Sózzuk, borsozzuk, használhatunk más fajta fűszert is tetszés szerint. Egy tálban összekeverjük az olvasztott vajat a tejföllel, a felszeletelt hagymával és a burgonyára öntjük. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, sütőbe tesszük, 45-50 percig sütjük. Jó étvágyat. Ez nem egy kalóriaszegény étel, de nagyon finom és tápanyagokban gazdag!
Azután megy sütőpapírral bélelt tepsire, meglocsolom olívaolajjal vagy olvasztott vajjal és jó forró sütőben sütöm. Olyan 220-230 fokon. Néha átkeverem, hogy azért a javát érje az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst megmosom és a felaprított hagymával és a zsiradékkal megpirítom. A borsót egy kis edényben kb 10 percig előpárolom, majd a pirított rizshez adom, fűszerezem és felöntöm 2...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Jó nagy hagymafejet 1 centi vastag karikákra szeletelek, vigyázva, ne essen szét, besózom, kicsit hagyom a sóban állni, utána liszt-tojás-zsemlemorzsa panírban megsütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés szebb látvány fogadhat a vacsoraasztalon, mint egy jól átsült krumpli, temérdek olvadt sajttal a tetején, a sajtos réteg alatt fűszeres gombákat rejtve. A gombát főzd meg kül...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű