Családireceptkönyv.hu

Sült sárgarépa


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg vékony, zsenge sárgarépa
2-3 gyöngyhagyma
1 evőkanál frissen facsart citromlé
3 dkg vaj + a kenéshez
1 teáskanál morzsolt kakukkfű
1 kis csokor petrezselyemzöld, felaprítva

frissen őrölt bors

Elkészítés:


A répát megtisztítjuk, és vajjal kikent tűzálló tálba sorakoztatjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel és a petrezselyem felével. A hagymát félbevágjuk, vékonyra szeleteljük, majd elosztjuk a répán. Meglocsoljuk a citromlével és néhány evőkanál vízzel. A kockákra vágott vajat is rátesszük, az edényt fóliával szorosan letakarjuk. Az ételt 200 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percet sütjük, majd fedetlenül még 10-15 percig pirítjuk. Húsok mellé köretként kínáljuk.

Sült sárgarépa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Levesben főtt töltelék
Levesben főtt töltelék

Magát a főtt tölteléket és a receptjét csak azért írtam le, mert mi már azon a kérdésen is meglepődtünk, amit az Unokaöcsénk lagzijában tettek fel a debreceni rokonok, hogy m...

Elkészítési idő: 60
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Búzadarából készült sonkás házi knédli
Búzadarából készült sonkás házi knédli

A tejet és a vizet egy edénybe öntjük, hozzáadunk egy csipet sót és felforraljuk. Ha a folyadék már forr, hozzáadjuk a darát és pár percig főzzük (amíg be nem sűrűsödik kása állagú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Petrezselymes újburgonya
Petrezselymes újburgonya

A megkapart burgonyát karikákra vágjuk, és a forró vajban megsózva, a saját levében puhára pároljuk. Időnként megkeverjük, nehogy odakapjon. Tálalás előtt 1-2 perccel hintjük rá a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk