2 fő részére
4 karfiolrózsa
10 szál spárga
petrezselyem zöldje
3 ek. libazsír (kacsazsír)
A kemény végétől megtisztított zöld spárgát apró darabokra vágjuk (zöldborsó nagyságúra)
A karfiolt az aprítóval rizsszerűvé daráljuk.
Egy serpenyőben zsírt hevítünk és rádobjuk az apróra metélt petrezselymet. A forró zsíron megpirítjuk a karfiolmorzsát, állandó kevergetés közben, hogy ne égjen meg.
Hozzáadjuk a spárgát is.
Majd lefedjük a serpenyőt és néhány percig pároljuk még, de vigyázva, hogy ne legyen váljék puha, pépessé.
A burgonyát megtisztítjuk, majd kockára vágva, bő vízben puhára főzzük. Vajjal, tejjel, tejföllel, sóval és borssal krémes állagú pürévé törjük. A sajtot lereszeljük. A bacon...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűMeghámozzuk és apróra lereszeljük a céklát. 3 dl vízben feloldjuk a 1/2 leveskockát és ebben az alaplében főzzük meg a céklát (kb 3 perc fedő alatt). Hozzáadjuk a bulgurt, j...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegmossuk és felszeleteljük a zöldségeket. A sütőt előmelegítjük, közben megpároljuk a brokkolit. Nagy jénai tálba pakoljuk a zöldségeket. Először a padlizsánt tesszü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk, szárazra töröljük, a héját rajta hagyjuk! Konyhai gyalun, egyenletes 1-1,5 mm vastag szeletekre vágjuk, majd ráöntjük az idő közben felolvasztott, írótól szé...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz