Karfiol
A karfiolt szedd rózsáira és zöldségaprítóban vagy turmixgépben törd össze. Csak rövid ideig nyomd az indítógombot, 1-2 mp alatt ugyanis apró szemcsés lesz a karfiol állaga, és itt meg is kell állnod. Nem szabad, hogy pépes legyen a végeredmény!
A karfiolrizst kevés vajon pirítsd le. Sóval, borssal, esetleg fokhagymával ízesítsd. Végül szórd meg friss zöldpetrezselyemmel. Az a fantasztikus benne, hogy így elkészítve egyáltalán nincs karfiolíze a karfiolnak. A morzsalékos karfiolrizs nem puha, mint a párolt vagy főtt karfiol, darabkái kíméletes pirítás mellett roppanósak maradnak.
Élmény vele a vacsora!
Tehetsz hozzá tetszés szerint apróra vágott pritaminpaprikát, de cukkinit is, így igazán színes tiritarka karfiolrizsed lesz, szemet gyönyörködtető és igazán egészséges köret!
1. A lereszelt burgonyához hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól összedolgozzuk. 2. Ezután liszttel meghintett deszkán vékony rudakat formálunk belőle és hosszúkás darabokra fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk, alaposan megsózzuk, feltesszük főni. Ha a burgonya megfőtt a vizet csak annyira öntjük le róla, hogy kb. két ujjnyi víz maradjon benne, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, megfőzzük és lereszeljük egy kisebb lyukú reszelőn. Fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk. A sajtot egész vékony csíkokra szeleteljük, a tojásokat villával felver...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű