Az alaphoz:
- 2 kg burgonya
- 200 g margarin
A tejfölös keverékhez:
- 450 g tejföl (20%-os)
- 1 csapott evőkanál ételízesítő (pl.: Vegeta)
- 1 apró csipet só
A tetjére:
- 100 g gouda sajt (reszelt)
Kb. egyforma méretű burgonyákat hámozás után sós vízben meg főzzük. Amint a burgonyák megfőttek picit hűlni hagyjuk őket. Ez idő alatt ki margarinozunk egy közepes méretű tepsit.
A tejfölt kikavarom ételízesítővel, és sóval ízlés szerint.
A megfőtt burgonyából egy ujjnyi réteget reszelünk a tepsi aljába nagy lyukú reszelővel.
A fűszeres tejföllel megkenjük a burgonyát a tepsi egész felületén, majd a margarinból reszelünk rá.
Ezután ujabb burgonyás tejfölös réteg következik és ezt addig folytatjuk amíg alapanyagain el nem fogynak. Úgy kell rétegezni hogy a legfelső réteg tejfölös legyen.
Ezt követően gazdagon megszórjuk reszelt sajttal, majd villával az egészet átszurkáljuk, hogy a margarin a sütőben át tudja járni az ételt.
180 C-os sütőben addig sütjük amíg a sajt meg nem pirul a tetején.
Kockákra vágva tálaljuk az elkészült sajtos burgonyát.
Így csinálja Gordon A videó elején Gordon karalábét készít, de azt ugorjátok át, a biznisz a 28. másodpercnél kezdődik. Gordon viaszos felületű burgonyát választ (mifelénk fellelh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz avokádókrém készítése tulajdonképpen a vásárlásnál kezdődik. Ha pénteken mész bevásárolni, mindenképpen puha avokádót válassz, azzal lehet jól dolgozni. Vágd félbe, és kanalazd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű