35 dkg lisz
2 tojás
só
olaj
víz a tésztához és a kifőzéséhez
A nokedlihez a tűzhelyre teszünk egy vízzel teli edényt, sót szórunk bele, majd nekiállunk összekeverni a tésztát amíg a víz felforr.
A tojást egy tálba ütjük, beleöntjük a lisztet, és annyi vizet engedünk hozzá, hogy egy könnyen keverhető tésztát kapjunk. Ne legyen beton keménységű, de ne is folyjék nagyon.
Amikor felforrt a víz, nokedli szaggatóval a tésztát beleszaggatjuk a vízbe.
A kész nokedlit leszűrjük, folyó vízzel leöblítjük és beletesszük abba az edénybe, amelybe 1-2 evőkanál olajat tettünk és összekeverjük.
A nokedli sok ételhez lehet köret, de önálló ételként is fogyaszthatjuk, ha felvert tojással összepirítjuk.
Az élesztőt felfuttatom a cukros vízben, a lisztet meg a sót összekeverem, beleütöm a tojást és összegyúrom. Ha kívánja, megkínálom még egy kis vízzel. Meleg helyen jó fél órát kel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA fokhagymát szétszedjük gerezdekre. Két percre forró vízbe dobjuk, majd kivesszük, és gyorsan megpucoljuk. Lassú tűzön pároljuk egy kicsit lefedett serpenyőben vajon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverem, és nyúlós állagú tésztát kell kapnom. Forrásban lévő vízben pár percig főzöm, majd kiszedem, lemosom és egy lábasba teszem. Önteni kell rá olajat, kül...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilvát mossuk meg, vágjuk ketté, a magját távolítsuk el, a gyümölcsöt tegyük tálba. A mézet olvasszuk meg, keverjük hozzá a zúzott fokhagymát, a leveleire szedett, felaprítot...
Elkészítési idő: 20+30 perc Nehézség: Könnyű