kb 1/2 kg répa
vaj vagy margarin
1 hagyma apróra vágva
vegeta
1 kávéskanál cukor
pici só
kevés víz
apróra vágott petrezselyem zöld (opcionális)
Répát megtisztítom, karikára vagom.
Hagymát apróra vágom.
Vajon (margarinon) dinsztelem, 1/2 kávéskanál cukorral, vegetával ízesítem, sózom. (ízlés szerint)
Kevés víz kell alá, mert a répa nem ereszt levet, és a hagyma esetleg megég. Készre pároljuk időnként megkeverve. Főzés végén megszórhatjuk apróra vágott petrezselyem zölddel.
A tököt lereszeljük, besózzuk, és fél órát állni hagyjuk. A vöröshagymát felaprítjuk. A feta vagy krémfehér sajtot kisebb kockákra vágjuk. Mindezt a préselt fokhagymával, a resz...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: KönnyűA burgonyát hideg sós vízben feltesszük főni, miután megfőtt, hideg vizet eresztünk rá majd meghámozzuk. Egy krumplinyomóval áttörjük, sózzuk, borsozzuk és megvárjuk, hogy kihűljön...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesHozzávalók a burgonya püréhez: 1/2 kg burgonya, só, 5 dkg vaj, 1 dl vaj, Elkészítése: A megtisztított burgonyát felaprítom, majd sós vízben puhára főzöm. Krumplinyomón...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megfőzzük, mintha burgonyapürét készítenénk. A puha, főtt burgonyát leszűrjük, majd alaposan (csomómentesre) áttörjük. Az áttört burgonyát egy nagyobb tálba tesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű