kb 1/2 kg répa
vaj vagy margarin
1 hagyma apróra vágva
vegeta
1 kávéskanál cukor
pici só
kevés víz
apróra vágott petrezselyem zöld (opcionális)
Répát megtisztítom, karikára vagom.
Hagymát apróra vágom.
Vajon (margarinon) dinsztelem, 1/2 kávéskanál cukorral, vegetával ízesítem, sózom. (ízlés szerint)
Kevés víz kell alá, mert a répa nem ereszt levet, és a hagyma esetleg megég. Készre pároljuk időnként megkeverve. Főzés végén megszórhatjuk apróra vágott petrezselyem zölddel.
1. A zöldborsót az olajon, fedő alatt, puhára pároljuk. 2. Közben a rizst odatesszük főni a vegetával, a curryvel és sóval. 3. Ahogy elkészült, hozzáadjuk a zöldborsót, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Alaposan mossuk meg a burgonyát és mindegyiket böködjük meg egy villával. 2. A burgonyát tegyük a sütőbe és 180 fokon süssük 45 percen keresztül. A sütési idő függ a burgonyák...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A krumplit jól megmosom és héjában megfőzöm, nem túl puhára. 2. Ezután félbevágom, a közepét kiskanállal kivájom. 3. A kivájt krumplit összekeverem kis olívaolajjal, fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű