kb 1/2 kg répa
vaj vagy margarin
1 hagyma apróra vágva
vegeta
1 kávéskanál cukor
pici só
kevés víz
apróra vágott petrezselyem zöld (opcionális)
Répát megtisztítom, karikára vagom.
Hagymát apróra vágom.
Vajon (margarinon) dinsztelem, 1/2 kávéskanál cukorral, vegetával ízesítem, sózom. (ízlés szerint)
Kevés víz kell alá, mert a répa nem ereszt levet, és a hagyma esetleg megég. Készre pároljuk időnként megkeverve. Főzés végén megszórhatjuk apróra vágott petrezselyem zölddel.
A füstölt szalonnál apró kockára vágom és zsírjára sütöm. Ezalatt a hagymát apró kockákra vágom, majd a szalonnához téve megdinsztelem. Ezután hozzáadom a gesztenyét, az aszalt szi...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA nyers krumplit lereszeljük, ételízesítővel, borssal megszórjuk, és hagyjuk állni kicsit, hogy levet eresszen. Belekeverjük a lereszelt fokhagymát, hagymát, a tojást, a petrezsel...
Elkészítési idő: 60perc Nehézség: Könnyű1. A rizst finomra vágott vöröshagymával tedd forró zsírra, s pirítsd vajsárgára. 2. Szórd meg sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel és öntsd fel forró erőlevessel. (A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megfőtt pityókát lereszelem, majd egy fej hagymát dinsztelni kezdek de vigyázok rá hogy ne égjen meg. Hozzáadom a reszelt pityókát meg a pirospaprikát és kevergetem vagyis össze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű