1,5 kg krumpli
2 dl (extra szűz olíva)olaj
1 citrom leve és reszelt héja
2 fej lilahagyma
3 főtt tojás
kevés fokhagymapor
1 kis csokor snidling
200 g Meggle Mesterkrém (főzőtejszín)
1 evőkanál fehérborecet
1 kávéskanál cukor
kevés só
frissen őrölt bors
A krumplit héjastól a tojásokkal együtt megfőzzük enyhén sós vízben. Nem kell túl főzni! Leöntjük a levét kihűtjük.
A krumpli héját lehúzzuk, felszeleteljük a tojásokkal együtt.
A hagymát felkarikázzuk, sózzuk, a snidlinget felaprítjuk.
A feldarabolt főtt tojásból, a citromléből, a reszelt citromhéjból, a tejszínből, kevés sóból, őrölt borsból, olíva olajból, cukorból, borecetből, fokhagymaporból hamis majonézt készítünk (a hozzávalóit alaposan kikeverjük).
A felszelt krumplihoz hozzákeverjük óvatosan a mártást, a snidlinget és a hagymát (vigyázva, hogy ne törjön össze!).
Kevés snidlinggel, durvára tört borssal díszítve tálaljuk.
A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a tejjel jól összekeverjük, beledolgozzuk a tojásokat, a resze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz árpagyöngyöt átöblítjük. A hagymát apróra vágjuk, az olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk az árpagyöngyöt. Vízzel felöntjük, sózzuk, és kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Mikor me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt 180 fokra és tegyél sütőpapírt egy tepsire. Szedj rózsáira egy fél fej karfiolt, mosd meg, és tedd egy késes aprítóba. Addig morzsold, míg rizsszerű állaga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA forrásban lévő vízbe tesszük a rizst, nagy lángon kb. 2 perc múlva forr. Ekkor vedd kisebbre a lángot de végig forrjon. Tedd bele a többi hozzávalót is. Folyamatos kavargatás,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű