Családireceptkönyv.hu

Zsemlegombóc


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 szikkadt zsemle
1 fej vöröshagyma
fél csomó petrezselyemzöld
8 dkg zsír
2 tojás
12-14 evőkanál liszt
só, bors

Elkészítés:


A zsemléket kis kockákra, a hagymát és a petrezselymet apróra vágjuk. A zsemlekockákat zsíron tepsiben, a hagymát pedig olajon vagy zsíron megpirítjuk, majd összekeverjük őket a petrezselyemmel együtt.

A tojást a fűszerekkel és kevés hideg vízzel (vagy tejjel) elkeverjük, és a petrezselymes-hagymás zsemlekockákra öntjük. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy formázható legyen a massza, és az egészet jól összedolgozzuk.

Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, és forrásban lévő vízben kifőzzük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
CHIFTELE DIN CARTOFI SI CASCAVAL
CHIFTELE DIN CARTOFI SI CASCAVAL

Cartofii se pun la fiert in coaja.Cascavalul se rade. Untul/marg. se freaca cu sarea ,piperul, nucsoara,smintina si grisul. Cartofii fierti se curata de coaja se trec prin raza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: suhajpeter
Šťouchané brambory
Šťouchané brambory

Brambory povařte asi 20 minut v osolené vodě doměkka. Slijte. V pánvi na másle rozškvařte slaninu, přidejte cibuli a opékejte asi 5 minut dozlatova. Zalijte smetanou, osolte a op...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Töltött krumpli
Töltött krumpli

Alaposan megtisztítjuk a krumplikat. Bedörzsöljük olajjal. 160 fokon 50-75 percig sütjük őket, amíg kicsit meg nem puhulnak. Amikor kihűltek, mindegyik krumplit hosszában fél...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csipetke
Csipetke

A lisztet átszitáljuk, a közepébe mélyedést készitünk. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a sót. Cipóvá összedolgozzuk, 20 percig pihentetjük. Majd egy sodrófával 1 cm-re nyújtjuk, li...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk