menu

Családireceptkönyv.hu

Petrezselymes krumpli


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg burgonya
2 tk só
4 dkg vaj
1 csokor petrezselyemlevél

Elkészítés:


A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, 2x2 cm-es kockákra vágjuk, majd sós vízben félpuhára főzzük.
A petrezselyemzöldet felaprítjuk.
Egy serpenyőben vajat melegítünk, és 2 másodperc alatt átpirítjuk rajta a petrezselymet.
Hozzáadjuk a burgonyát, alaposan összekeverjük, és fél percig együtt pirítjuk.

Petrezselymes krumpli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Tócsni azaz krumplilepény
Tócsni azaz krumplilepény

A krumplikat meghámozzuk, megmossuk, lereszeljük. Összekeverjük a liszttel - nem kell sűrű masszának lennie! Az apróra vágott hagymát/snidlinget és petrezselyemzöldet, valamint a...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Keszthelyi karfiol
Keszthelyi karfiol

Egy nagyobb fej karfiolt rózsáira szedünk, és gyengén sós vízben puhára főzzük. Ezután egy kisebb fej reszelt vöröshagymát zsírban megfonnyasztunk, majd eldolgozzuk egy tejben ázta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Nokedli
Nokedli

Az összes hozzávalót egy mély tálba tesszük, és fakanál segítségével annyi tejjel, amennyit felvesz, gyors mozdulatokkal lágy tésztává keverjük. Vizet forralunk, megsózzuk, belesz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aszalt paradicsomos cukkinilepény
Aszalt paradicsomos cukkinilepény

Elkészítés: A cukkinit hámozzuk meg, reszeljük le, enyhén sózzuk meg, majd tegyük félre egy szűrőben, hogy a folyadék le tudjon csöpögni róla. A zabpelyhet, és a hajdinapelyhet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk