1 fej lila káposzta
1 fej vöröshagyma
köménymag
babérlevél
vörösbor ecet
cukor vagy méz
só
bors
A káposztát vékonyra felszeleteljük, majd picit sózzuk, hagyjuk 10 percet állni. Olajon megdinszteljük a hagymát, megszórjuk köménnyel, hozzáadjuk a babérlevelet, és kevés borsot. Majd a káposztát rárakjuk, meglocsoljuk ecettel, ízesítjük cukorral vagy mézzel. Fedő alatt pároljuk, ízlés szerint puhábbra, ropogósabbra. Utána kevés étkezési keményítőt elkeverünk vízzel és ezzel besűrítjük a káposzta levét. Így nem fog szétfolyni a tányéron és szép selymes, fényes lesz
1. A krumplit mosd meg, s dörzsöld/kapard le a héját. 2. A nagyobb darabokat vágd félbe (esetleg négybe), s főzd meg sós vízben. 3. Egy tágas edényben forrósíts fel kevés v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 1 kg hámozott nyers burgonyát karikákra, 25 dkg húsos császárszalonnát vékony, lapos szeletekre, 1-2 fej fokhagymát karikára vágunk. 2. Zsírozott tepsibe rétegenként sózva ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTisztítsuk meg a karfiolt, szedjük apró rózsákra, majd hagyjuk nagyon alaposan megszáradni. A kis darabkákat tegyük késes aprítóba vagy turmixgépbe, és daráljuk még apróbbra. 10-1...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa krumplit megfőzzük, összetörjük, majd hozzáadjuk a felvert tojást, a keményítőt, a fűszereket, a sajtot és a tejet, majd krémesre kavarjuk. Habzsákba töltjük, majd spirál alakban...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű