fél kg répa
3 ek. dijoni mustár
2 ek. extra szűz olívaolaj
2 ek. friss koriander apróra vágva
2 ek. apróra vágott mogyoróhagyma
2 ek. vörösborecet
1 tk. reszelt narancshéj
só, bors ízlés szerint
Reszeld le vagy mixerrel aprítsd fel az előre megpucolt répát.
Egy nagyobb tálban keverd ki a mustárt az olívaolajjal, korianderlevéllel mogyoróhagymával, ecettel és narancshéjjal. Add hozzá a répát, és tiszta kézzel forgasd össze a salátát. Borssal fűszerezd, és hagyd állni 10 percig.
A jó keményre főzött tojásokat megtisztítom, feldarabolom, majd villával jól összetöröm. Belekeverem a vajat, a tejfölt, a mustárt, sózom, beleörlöm a borsot, és közben igyekszem m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsákra szedjük, és sós vízben puhára főzzük. A főzőlé nagyobb részét leöntjük róla, kb. egy dl maradjon azért, annál krémesebb lesz majd a püré. Szerecsendiót reszel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés A sajtot lereszeljük, összekeverjük a tojásokkal, sóval, borssal, petrezselyemmel. Kis golyókat formázunk lisztbe mártott kézzel. Zsemlemorzsába forgatjuk, és forró...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű