3-4 kisebb karfiol
1/2 dl olíva olaj
5 cikk fokhagyma
kakukkfű
rozmaring
majoránna
só
Jó nagy fazékban forralj sós vizet, de csak akkor tedd bele az egészben hagyott karfiolt, amikor már lobog a víz.
Míg fő a karfiol (max. 10 perc), dobd össze a provance-i fűszerolajat. Forrósíts fel kb. 1/2 dl olívát, dobj rá 5 cikk fokhagymát szeletekre vágva, 1 percig pirítsd, majd forgass bele 1 marék finomra vágott vegyes zöld fűszert (kakukkfű, rozmaring, majoránna, vagy ami akad) és 1/2 tk. sót.
A félig főtt karfiolt szűrd le, tedd tepsibe, locsold be a fűszerolajjal.
Már mehet is az előmelegített sütőbe, 10-15 perc és csodálatos aranyszínűre sül.
Elkészítjük a lecsó alapot. A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, belevágjuk a paprikát, paradicsomot, fedő alatt puhára főzzük. Közben meghámozzuk a burgonyát, vékonyra, c...
Elkészítési idő: 30 percA zsemléket darabold egységes méretű - 1x1 centiméteres - kockákra, majd forró sütőben, olajjal meglocsolva pirítsd meg őket. Amíg pirulnak, a tojásokat keverd habosra a tejjel és...
Elkészítési idő:A hozzávalókat összekeverjük,kisebb gombócokat formázunk. Egy tálcára rakjuk,majd egyenként lisztbe forgatjuk és forró olajban aranysárgára sütjük. Nálunk általában a húsos é...
Elkészítési idő: