- burgonya,
- lilahagyma,
- főzőtejszín,
- bacon,
- só,
- bors,
- petrezselyem,
- camember,
Egy hosszúkás őzgerinc formájú sütőt kibélelek baconnel.
A burgonyát megtisztítom, kockára vágom a lilahagymával együtt és kevés zsíron megdinsztelem. Amikor kész fűszerezem, sóval, borssal, petrezselyemmel.
A baconnal bélelt forma közepébe helyezem a kettévágott camembersajtot és a két szélére kanalazom a megdinsztelt burgonya felét, majd meglocsolom a főzőtejszínnel, újra belekanalazom a maradék burgonyát. A bacont visszahajtom, hogy beborítsam a sajtot és a burgonyát, majd a sütőben addig sütöm, amíg a bacon és a burgonya meg nem pirul.
1. A káposzta külső leveleit leszedem és eldobom, ezt nem szoktam használni. 2. Kettévágom a fejet, kiszedem a torzsáját, és egészen vékony szeletekre felvágom a káposztát....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit alaposan megmossuk és sós vízben puhára főzzük. Nem kell meghámozni Ügyeljünk, hogy ne főzzük szét. Ezt úgy kerülhetjük el könnyen, ha félig főtt állapotban elzárjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeghámozzuk és felkarikázzuk a burgonyát, 1 cm vastagra A mézet, az olajat, és a fahéjat összekeverjük, egyenletesen megkenjük vele a burgonya karikákat.. Előmelegített sütőben,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Nehéz