menu

Családireceptkönyv.hu

Rozmaringos cseresznye


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 nagyobb fej vöröshagyma

2,5 dl vörösbor

1 kg magozott cseresznye (lehet fagyasztott is)

Fél citrom leve

1-2 ek apróra vágott friss rozmaring

Pici só

Zsiradék

Elkészítés:


A zsírban üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a citromlevet és a kimagozott cseresznyét. Addig forraljuk, amíg a cseresznye leve besűrűsödik. Ekkor megszórjuk rozmaringgal, és pici sóval, és még 1-2 percig forraljuk. Sült húsokhoz ideális köret.

Rozmaringos cseresznye

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veronika
Spenót
Spenót

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rizibizi
Rizibizi

Egy magas falú lábosban, olajon a rizst megpirítjuk, de ügyeljünk rá hogy ne kezdjen barnulni. Felöntjük a rizst az előre felforralt vízzel, megsózzuk, és 1 percig forraljuk. Rás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Brokkolirizs
Brokkolirizs

A brokkolit rózsáira szedjük, csak kevés szárat hagyunk rajta. Késes aprítóban nem túl picire (olyan kisebb zöldborsónyi) darabokra aprítjuk. A zöldfűszereket apróra vágjuk. A br...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sült cékla
Sült cékla

1-1,5 nagy fej fokhagymát gerezdjeire szedek és mindenféle hámozási procedúra nélkül egy széles pengéjű késsel megroppantom a gerezdeket. Az alaposan lesuvickolt céklát nagyobb, eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk