1 nagyobb fej vöröshagyma
2,5 dl vörösbor
1 kg magozott cseresznye (lehet fagyasztott is)
Fél citrom leve
1-2 ek apróra vágott friss rozmaring
Pici só
Zsiradék
A zsírban üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a citromlevet és a kimagozott cseresznyét. Addig forraljuk, amíg a cseresznye leve besűrűsödik. Ekkor megszórjuk rozmaringgal, és pici sóval, és még 1-2 percig forraljuk. Sült húsokhoz ideális köret.
A burgonyát meghámozzuk és hasábokra vágjuk. Az olajat feltesszük a tűzhelyre, és a lángot legnagyobb fokozatra állítjuk. A burgonyát belerakjuk a hideg olajba és hagyjuk sülni, ma...
Elkészítési idő: 40 min Nehézség: KönnyűA krumplit nagyon gondosan megmossuk, és leszárítjuk, de nem kell megtisztítani, mert héjastól fogjuk megsütni. Akkora tepsit, amekkorába egy sorban elfér a krumpli, olajjal kike...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit héjában megfőzöm sós vízben. Még forrón lehúzom a héját és krumplinyomóval összetöröm. A vajat a tejszínnel felforralom, vigyázat, hamar kifut! Kisebb adagokban öntöm a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit alaposan mosd meg, egy kicsit akár meg is dörzsölheted. Törölgesd szárazra, majd vágd félbe, a nagyobb darabokat akár negyedelheted is. Pakold be az újkrumplikat egy tep...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű