3 tojássárgája
3 evőkanál vaj
2 bögre tej
4 púpos evőkanál cukor
fél evőkanál liszt
1 rúd vanília
1 csipet só
1. A lisztet keverd össze a cukorral és a sóval egy mélyebb lábasban.
2. Keverd csomómentesre a tejjel, és tedd a tűzre.
3. Közepes lángon főzd forrásig, folyamatos keverés mellett, majd amikor
már megjelentek a buborékok, még további három percig.
4. Ezután vedd le a tűzről.
5. A tojások sárgáját tedd egy tálba, majd fél bögrényi forró keverékkel
keverd el őket, aztán egy habverővel ezt keverd a tejes mixtúrához.
6. Főzd így együtt őket egy-két percig, majd vedd le a tűzről, keverd bele a
vajat és kapard bele a vaníliát, és kész is van.
Szedd poharakba, majd tedd félre, amíg kihűlnek
A burgonyát héjastól megfőzzük, majd megpucoljuk és hasábokra, kockákra vágjuk. A hagymát felkockázzuk és a többi hozzávalóval együtt a burgonyához adjuk. 180 fokon 20 percig sütjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplipürét kikeverjük a liszttel, sütőporral. Az egész tojást enyhén felverjük. Jól beledolgozzuk a krumplis masszába, Fűszerezzük, végül a lereszelt sajtot is belekeverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyákat jól megmossuk és tepsiben addig sütjük, míg a közepük is meg nem puhul. 2. Forrón tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát vágjuk vékony szeletekre. A rizst mérjük ki. Egy lábasban olvasszuk meg a vajat, tegyük rá a fokhagymákat, addig pirítsuk óvatosan, amíg aranybarnák nem lesznek és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű