Kb. 80 dkg nyers csirkemell
2 tk. só
1 nagy kanál kacsazsír
apróra vágott pritamin paprika, snidling, nigella mag
Kb. 80 dkg nyers csirkemellet aprítóban turmixoltam
2 tk. sót adtam hozzá (legközelebb többet fogok)
1 nagy kanál kacsazsír
ízesítettem: apróra vágott pritamin paprikával, snidlinggel, nigella maggal
Az egészet alaposan összekevertem. Dupla alufóliára halmoztam, feltekertem, két végét, mintha szaloncukor lenne csavartam addig míg lehetett.
Előmelegített sütőben sütöttem, úgy hogy tepsibe tettem, kevés vizet öntöttem alá. Sütés közben egyszer forgattam. Kb. 1 órán át sütöttem.
Egy lábasban forralj fel 720 ml vizet egy fél teáskanál sóval. Ez a mennyiség kb. 4 adagra elegendő. Ha nem súlyra, hanem űrmértékre méred a bulgurt, akkor nagyjából 1 pohár bulgu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés A sajtot lereszeljük, összekeverjük a tojásokkal, sóval, borssal, petrezselyemmel. Kis golyókat formázunk lisztbe mártott kézzel. Zsemlemorzsába forgatjuk, és forró...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Elkészítjük a párolt rizst, és mielőtt elzárjuk alatta a gázt, tegyünk hozzá ½ doboz kukoricakonzervet. 2. Amíg a rizs melegen áll, a kukorica is átmelegszik. 3. Tálalás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA levest felfőzzük, hozzákeverjük a kuszkuszt, levesszük a tűzről, és lefedve hagyjuk kb. 10 percet állni. A hagymát meghámozzuk, ketté-, majd vékony szeletekre vágjuk. A meghámoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű