50 dkg vékony, zsenge sárgarépa
2-3 gyöngyhagyma
1 evőkanál frissen facsart citromlé
3 dkg vaj + a kenéshez
1 teáskanál morzsolt kakukkfű
1 kis csokor petrezselyemzöld, felaprítva
só
frissen őrölt bors
A répát megtisztítjuk, és vajjal kikent tűzálló tálba sorakoztatjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel és a petrezselyem felével. A hagymát félbevágjuk, vékonyra szeleteljük, majd elosztjuk a répán. Meglocsoljuk a citromlével és néhány evőkanál vízzel. A kockákra vágott vajat is rátesszük, az edényt fóliával szorosan letakarjuk. Az ételt 200 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percet sütjük, majd fedetlenül még 10-15 percig pirítjuk. Húsok mellé köretként kínáljuk.
1. A sajtot egy -két órára betesszük fagyasztóba , így sokkal könnyebben lehet reszelni majd lereszeljük. 2. A krumplit megpucoljuk,feldaraboljuk és csipet sóval megfőzzük,leön...
Elkészítési idő: 45 perc1. A krumplit héjában megfőzzük (a főzővizébe tegyünk egy kávéskanálnyi sót, ettől ízesebb lesz, és a héja sem reped fel olyan könnyen), megtisztítjuk, és ha langyosra hűlt, krumpl...
Elkészítési idő:A csirkemellet és a zöldségeket felkockázzuk. A vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a húst, és fehéredésig átsütjük. Megszórjuk ételízesítővel, borssal, majo...
Elkészítési idő: 4 főA meghámozott burgonyát felkockázzuk és bő vízben puhára főzzük. Leszűrjük és hozzákeverjük a vajat. Hűlni hagyjuk. Amikor langyos vagy csaknem teljesen kihűlt, hozzádolgozzuk a...
Elkészítési idő: